2024.04.26. - Ervin

Perczel Kováts Orsolya: Ne ígérj...

Perczel Kováts Orsolya: Ne ígérj...
Perczel Kováts Orsolya bemutatkozó albumát rengeteg zenerajongó várta, hiszen amellett, hogy az énekesnõt éveken át tartó élõ koncertezés után végre egy nagylemezen is hallhatja énekelni a közönség.

Esze Jenõ, az ország egyik legelismertebb zongoramûvésze dalszerzõként debütál a korongon.

Perczel Kováts Orsolya nevét a nagyközönség eddig nem ismerte, de az énekesnõ már gyerekkora óta a zenérõl szól.
17 évesen Sík Olga néninél kezdett énekelni, 1997-ben a Kifutó címû mûsorban láthattuk elõször a televízióban, majd szintén ebben az évben csatlakozott Esze Jenõ zenekarához, amelyben azóta is énekel. 2002-ben végzett a Kõbányai Zenei Szakiskolában, majd 2008-ban az Eszterházy Károly Tanárképzõ Fõiskolán. Az elmúlt hat évben már õ is tanított hangképzést és zeneelméletet.

Eddig, bár nagyon vágyott rá, nem volt ideje elkészíteni egy önálló albumot, most azonban Esze Jenõ új szerzeményeinek, és néhány klasszikus slágernek a segítségével végre elkészült bemutatkozó lemeze.

Esze Jenõ több mint negyven éve a magyar zenei élet egyik országosan elismert tekintélye. Zongoramûvészi és zenepedagógusi tevékenységét több magas kitüntetéssel ismerték el: Artisjus-díj, Köztársasági Érdemkereszt, Weiner Leó-díj. Tánc- és szalonzenekara az ország egyik legjobb együttese, a legjelentõsebb bálokon, rendezvényeken szerepel évtizedek óta bel- és külföldön egyaránt. Ebben a formációban énekel tizenhárom éve Orsolya.

Esze Jenõ zeneszerzõként még sosem mutatkozott be, ezért igen sokan várták a lemez megjelenését. Dalaiban követi az igényes afro- és latin-amerikai zene hagyományait. Számai igazi slágerízûek, hangszerelései a '30-as, '40-es évek amerikai jazz standardek hangulatát idézik.

Perczel Kováts Orsolya "Ne ígérj..." címû bemutatkozó korongján Esze Jenõ izgalmas szerzeményei mellett olyan világhírû felvételek feldolgozását hallhatjuk, mint a "Moon River" magyar változata ("Holdfolyó") vagy a "Gone With The Wind".