2024.03.19. - József, Bánk

Rudán Joe Lírák : Negyed évszázad legszebb rockballadái a legendás hangú frontember előadásában

Rudán Joe Lírák : Negyed évszázad legszebb rockballadái a legendás hangú frontember előadásában
Rudán Joe Lírák : Negyed évszázad legszebb rockballadái a legendás hangú frontember előadásábanA válogatás lemez érdekessége, hogy hazánk egyik legnagyobb rock torkának eddigi zenekaraival előadott, néhány (lemezes) vendégszereplése során elénekelt, valamint a két évvel ezelőtt megjelent szólólemezének legszebb rockballadáiból tartalmaz egy csokorra valót. A kiválasztott 16 dal a Pokolgép, a P. Mobil, a Mobilmánia, a Dinamit és a Coda repertoárjából szemezget, de korongra került Vedres Joe, Daczi Zsolt és Ángyán Tamás albumáról, valamint az Andrásik Remo-val közösen készített lemezről is egy-egy lírai nóta.
Rudán Joe:
„Tulajdonképpen a feleségemnek köszönhető az egész lemez létrejötte, ugyanis amikor várandós volt, akkor csinált magának egy lassú, lírai számokból álló válogatást, és ezt hallgatta pocakjában a kisbabával. Összeszedett körülbelül vagy harminc könnyedebb nótát a repertoáromból, az elmúlt néhány évtized során kiadott és hivatalosan eddig még meg nem jelent hanghordozókról, anyagokból. A barátnőinek is adott egy-egy ilyen CD-t, úgyhogy közkézen jártak ezek a lemezek. Szóval, innen jött az ötlet, hogy ki lehetne adni egy ilyen jellegű albumot. A válogatás során próbáltam úgy szelektálni, hogy minden korszakomból szerepeljen dal, és szándékosan karácsony előttre időzítettük a megjelenést, egyrészt a nóták jellege miatt, másrészt mert a lemez utolsó száma a „Ne engedd elmenni a mamát” című P. Mobil nóta, a hangulatából adódóan. Kapott egy remastert az anyag, hogy a dalok nagyjából egyforma megszólalásban, dinamikában, egységes hangképpel kerüljenek a korongra.”

Az elegáns, ünnepi hangulatú digipak kivitelben megjelenő kiadvány frontoldala a legendás hangú frontember barátja, Balter József festőművész által készített olajfestmény reprintje.

Tracklista:

1. Hegyeken túl
2. Hős lettél
3. Hűvösek az éjszakák
4. Kopott ház
5. Nem ismertem
6. Ide tartozom
7. Nekem ilyen ház kell
8. Babba Mária
9. Tanulj meg szeretni
10. Hol van a szó
11. Én ez vagyok
12. Végtelen ég
13. Se kártyák, se csillagok
14. Ébredés
15. Tedd a kezed
16. Ne engedd elmenni a mamát