2024.03.19. - József, Bánk

Cimbaliband: Recycle

Cimbaliband: Recycle
Cimbaliband: RecycleItt az ideje zöldre váltani! Ez az új jelmondata az idén 10 éves Cimbaliband új lemezének, mely a Recycle vagyis az újrahasznosítás címet viseli, borítóján az eddig megszokott behajtani tilos cimbalom helyett most a zöld nyilas újrahasznosítás ábra díszeleg a már jól ismert vezérhangszerrel a középpontban. A 11 számot tartalmazó új album a Fonó kiadásában jelent meg; igazi életigenlős, örömteli Cimbaliband stílusú dalokat tartalmaz, melyeken hol nagyon, hol kevésbé érződnek át a népzenei alapok.
A szerzemények témái egy-egy hétköznapi hőst vagy élethelyzetet tárnak elénk, szó van a pesti bringásokról, a betyárokról, Marika nénikről és helyet kap a dalszövegekben a népdalok legfőbb témája a boldog és boldogtalan szerelem, a szakítás és a megcsalás vagy egyszerűen csak egy olyan profán imádat is, mint a kávé szeretete.

1. Hendrendre
2. Fő a kávé
3. Tendlbeat
4. Nyírfaág
5. Tudod, babám
6. Balázs telke
7. Marika néni
8. Pesti bringás
9. Ez vagy nekem
10. Bírlak
11. Imposztor

Unger Balázs – cimbalom, ének
Danics Dóra – ének
Unger Gergő – gitár, ének
Solymosi Máté – hegedű
Tóth Gergely – nagybőgő, brácsa
Babos Lőrinc – dob

Közreműködik:
Agatics Krunoszláv – harmonika (2, 7, 9, 11)
Boda Gellért – hegedű (3, 4, 5, 6)
Szitha Miklós – steel drum (8)


A 10 éves zenekar 9. nagylemeze csalhatatlanul Cimbalibandesre sikeredett, de ezzel együtt azonban új elemekkel is bővült, hiszen az elmúlt időszakban nagy átalakuláson ment át a csapat, az új tagok pedig friss áramlatokkal gazdagították a zenei összhangot. A szerepcserékben kiváltképp megemlítendő az énekesnő poszton történt változás. Az eddig is nagy rajongótáborral rendelkező Danics Dórát évekkel ezelőtt személyesen úgy ismerte meg a zenekar, hogy egy nagyrendezvényen kiderült, az énekesnő telefonos csengőhangja egy Cimbaliband sláger. Már akkor szó esett egy közös munkáról, és amikor idén szeptemberben az együttes énekesnő nélkül maradt, az első női énekesre esett a választás Magyarországon, akinek sikerült megnyernie 2013-ban az X Faktort! Azóta már rendes taggá avanzsálódva az új lemezen is az ő hangját lehet hallani, és olyan oldaláról ismerheti meg a közönség, amit csak a Cimbalibanddel együtt mutat meg.