2024.04.26. - Ervin

Seal - Commitment CD

Seal - Commitment CD
A nemzetközileg elismert énekes és dalszerzõ, Seal legújabb albuma, a "Commitment" szeptember 20-án jelenik meg világszerte.

A korong David Foster, a világhírû zenei producer nevéhez fûzõdik, aki Seal 2008-as, "Soul" címû feldolgozáslemezén is dolgozott. Mindketten úgy érzik, nemcsak öröm volt ismét a közös munka, de Seal karrierjének legjobb lemezét készítették el együtt! Az elsõ kislemez, a "Secret" egy megható ballada, mely Seal egyik legjobb szerelmes dala lett.
"Megkértem Davidet, hogy legyen az albumom producere, mert egyértelmûen õ a legfantasztikusabb ember, akivel valaha is hosszú idõn át dolgoztam egy stúdióban" - mondja Seal. "Õ pótolhatatlan, egyedi. Szerintem egyetlen más producer sem képes arra, amire õ."

"Amikor az életedben minden egyenesbe jön, mint ahogy velem történt az utóbbi években, akkor hihetetlenül motivált leszel" - magyarázza Seal. "Szeretem a kihívásokat, és ez volt életem eddigi legnagyobb zenei kihívása: olyan albumot írni, mely a saját elvárásaimon is túlmutat."

Foster szintén nagyon jó véleménnyel van Sealrõl: "A hangja és a muzikalitása is egyedi. Seal szinte missziót teljesített a lemezfelvétel alatt, senki nem keresztezhette útját. Szerinte ez lett az eddigi legjobb albuma, és én nem tudok vele vitatkozni" - teszi hozzá a producer.

Seal lemeze tele van gyönyörû zenei meglepetésekkel. A londoni születésû, háromszoros Grammy-díjas mûvész dalszerzõi tehetsége még tovább fejlõdött. Az egyéni szövegû, felejthetetlen dallamú dalok, mint a "Secret", a "The Weight of My Mistakes", a "Best of Me" vagy az "If I'm Any Closer" a szerelem, a család és az elkötelezettség témája köré épülnek, innen származik a cím is. "Mindent teljes elkötelezettséggel csinálok az életemben" - mondja. "A családomat, a saját jólétemet és természetesen a zenei karrieremet is. Minden dal személyes jelentéssel bír számomra. Nagyon mélyre ástam magamban, és csak remélhetem, hogy ez meg fogja érinteni az embereket."

Több mint 2 évtizedes karrierje során Seal 15 millió albumot adott el világszerte, és tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy többféle stílusban is sikeres. Romantikus, szerelmes dalai, mint például a "Prayer For the Dying", a Grammy-díjas "Kiss From A Rose" vagy a "Don't Cry" (az 1994-es "Seal II" címû albumról), és a "Love's Divine" (a 2003-as "Seal IV"-rõl) a rajongók és a kritikusok elismerését is kivívták. A dance és popzene világában is sikereket könyvelhet el magának 1991-es debütáló albumával, valamint a 2007-es "System"-mel. A 2008-ban megjelent "Soul"-on pedig klasszikus soul dalokat dolgozott át egyéni, "Seales" stílusban.

Tartalom:

01. If I'm Any Closer
02. Weight Of My Mistakes
03. Silence
04. Best Of Me
05. All For Love
06. I Know What You Did
07. The Way I Lie
08. Secret
09. You Get Me
10. Letting Go
11. Big Time