2024.04.26. - Ervin

Szûcs Kinga: Jó kis kor

Szûcs Kinga: Jó kis kor
Számtalan musical lemez jelenik meg napjainkban, így egy ifjú énekesnõnek nincs könnyû dolga a jelenlegi túlkínálatban, hogy meggyõzze a kétkedõket arról, hogy nem csak a mûfaj jelenlegi másodvirágzása miatt jelenteti meg debütáló nagylemezét.

Szûcs Kinga arra született, hogy estérõl estére elkápráztassa tehetségével a nagyérdemût. Tudatosan készült erre a pályára, már 12 éves korában színpadi rutinnal rendelkezett.
Színészi képesítését 1999-ben, Gór Nagy Mária Színitanodájában szerezte és elsõ komolyabb szerepét – a Liliom Marikáját – még a tanodás évek alatt játszotta a Fiatalok Színházában.

Az elmúlt tíz évben olyan nagysikerû produkciók fõszerepében láthatta a közönség, mint a Chicago, az Evita, a Dzsungel könyve, a Hair, a Footloose, a Pinokkió, a Hotel Menthol vagy a Made in Hungária. 2009 óta a Pesti Magyar Színház társulatának tagja, ahol az István, a király-ban Gizella szerepében csillogtatja gyönyörû hangját. Számos színházi- és filmszerepe mellett mindig az éneklést tartotta legfõbb hivatásának.

Szûcs Kinga bemutatkozó albuma „Jó kis kor” címmel május 14-én kerül a boltok polcaira. A lemezen a következõ világhírû musical slágerek csendülnek fel a csodaszép hangú énekesnõ tolmácsolásában:

1. Szeress, mint rég (Evita)
2. Frank Mills (Hair)
3. Amerika – duett Mahó Andreával (West Side Story)
4. A bohócok, hé! (Kis éji zene)
5. Aldonza dala (La Mancha lovagja)
6. Vannak ócskább dolgok (Grease)
7. Minden nagyon jól van – tercett Egyházi Gézával és Nagy Balázzsal (Jézus Krisztus Szupersztár)
8. Ha most egyszer (Kabaré)
9. Ha egy új szerelmet vársz (Song & Dance)
10. Jó kis kor (Chicago)
11. Come What May – duett Nagy Balázzsal (Moulin Rouge)