2024.04.26. - Ervin

New Level Empire: The Last One

New Level Empire: The Last One
New Level Empire: The Last OneA vokálos, modern dance alapokon nyugvó New Level Empire egy live act formáció, mely hangszeres megoldásokkal, gitárral, billentyűvel és elektromos dobbal hívja életre az elektronikus zenét. The Last One című daluk bejutott A Dal 2014 selejtezőjébe. Az alapötlet 2012-es megszületése és az akkor még nem zenekarként működő projekt „Heartbreak” című trackjének megjelenése után csak 2013 őszén állt össze a banda jelenlegi formája. A tagok bevallása szerint éppen a művészek különböző hátterében rejlik az izgalmas csapatmunka varázsa.
A zenekar alapítója és dobosa az underground és mainstream techno dj, Nyújtó Sándor „Newl”; billentyűse a főleg pop-palettán tevékenykedő, dalszerzőként dolgozó Krajczár Péter „Krash”; digitális agya az egyedi stílust képviselő Mayer Petra „Shizuka”, akit a Petőfi Rádió lemezlovasnőjeként ismerhetünk, énekes-gitárosa pedig a rock alapokon nevelkedett, akusztikus projektjét is dédelgető Ujvári Zoltán Szilveszter „Zola”.

Első közös stúdiómunkájuk eredménye a „The Last One”, mellyel a Magneoton le is szerződtette a csapatot. A dalt 2013 októbere óta az országos és nagyobb rádiók (Class FM, Music FM, Petőfi) kiemelt rotációban játsszák, a klip pedig a zenei tv csatornákon (VIVA TV, One Music Channel) pörög.

A szerzemény bekerült a hazai Eurovíziós Dalfesztivál harminc legjobb pályaműve közé, így január végétől „A Dal 2014” élő adásaiban szurkolhatunk a formációnak.