2024.04.26. - Ervin

Billie Joe&Norah: Foreverly

Billie Joe&Norah: Foreverly
Billie Joe&Norah: ForeverlyBillie Joe Armstrong és Norah Jones különleges együttműködéssel tiszteleg egy nagy klasszikus, az Everly Brothers előtt. A játékosan Foreverly névre keresztelt albumon a két világsztár az 1958-as, ikonikus „Songs Our Daddy Taught Us” lemez dalait öltözteti izgalmas, új köntösbe. A rendhagyó duett gondolata néhány éve fogant meg a Green Day frontemberében, ezt pedig szinte azonnal követte a selymes hangú énekesnő bevonásának ötlete, akivel Armstrong egy Stevie Wonderrel közös produkció alkalmával ismerkedett meg.
Nem volt kérdés, hogy Norah tökéletes választás az andalító balladák felénekléséhez, melyek így egy érdekes, üde színnel gazdagodtak. A művészekkel készített interjúból kiderül többek között az is, hogy maguk is meglepődtek, milyen varázslatosan simul egybe kettőjük hangja, és hogy milyen magától értetődő és természetes folyamat volt a közös munka.

A dalszerző-énekes Billie Joe Armstrong 1987 óta aktív punk-rock zenekara, a Green Day élén eddig számtalan elismerésben részesült, jutalmazták már többek között Grammy-díjjal, BRIT Award-dal és MTV Europe Music Award-dal is. A szintén Grammy-díjas Norah Jones mára a jazz/blues/folk szcéna megkerülhetetlen előadójává nőtte ki magát, és Ray Charles-szal is dolgozott már együtt.

A New Yorkban rögzített, nagy visszhangott kapott lemez a mai napon jelenik meg a Magneoton/Warneren keresztül, és olyan root klasszikusok újraértelmezéseit tartalmazza, mint a “Long Time Gone”, a „Roving Gambler” vagy a “That Silver Haired Daddy of Mine”, melyet a country legenda Gene Autry írt.

Tracklista:

1. "Roving Gambler"
2. "Long Time Gone"
3. "Lightning Express"
4. "Silver Haired Daddy of Mine"
5. "Down in the Willow Garden"
6. "Who's Gonna Shoe Your Pretty Little Feet?"
7. "Oh So Many Years"
8. "Barbara Allen"
9. "Rockin' Alone (In an Old Rockin' Chair)"
10. "I'm Here to Get My Baby Out of Jail"
11. "Kentucky"
12. "Put My Little Shoes Away"