2024.04.26. - Ervin

Polyák Lilla és Homonnay Zsolt: Két szív

Polyák Lilla és Homonnay Zsolt: Két szív
Másfél évvel ezelõtt jelent meg "Ketten" címmel Polyák Lilla és Homonnay Zsolt elsõ közös albuma, ami nagyon hamar a MAHASZ eladási lista élmezõnyébe kúszott, és rövidesen aranylemez lett.

Lilla és Zsolt már akkor tudták, hogy szeretnék a folytatást, és amint lehet, neki fognak kezdeni a következõ lemez anyagának összeállításához. "Annyi dal van a fiókban, amit szeretünk és amit el szeretnénk énekelni, hogy simán összejönne már most a következõ album zenei anyaga" - mesélte a mûvészházaspár.
Elérkezett az idõ, és a második lemez "Két szív" címmel már megtalálható a boltok polcain!

A "Két szív" az elõzõ lemezhez képest vidámabb hangvételû és pörgõsebb. Sokkal több gyors és több saját dal került rá. Jól átgondolt válogatás eredménye, mert határozott cél volt, hogy az a koncepció érvényesüljön, miszerint az elõzõ CD-n szereplõ lassabb, romantikus dalok és az új lemez törzsanyagát képezõ ritmusosabb, gyorsabb számok egy koncerten elõadva, még jobban megteremtsék a megfelelõ egyensúlyt a lassú és gyors blokkok között. Míg a "Ketten" címû lemezen 7 szólódal és 7 duett szerepelt, a "Két szív" esetében a mérleg a duettek javára billent, hiszen "csak" 2-2 szóló dal hallható rajta, de azok mind erõteljes, meghatározó dalok a lemezen.

"A közönség szerencsére nagyon szerette az elsõ lemezt, és mi is nagyon szerettük, de azt éreztük a koncerten, hogy kicsit hiányoznak a gyors számok. Most a két lemez anyagát összefésülve szeretnénk majd a fellépéseket úgy kialakítani, hogy a gyors és a lassú dalok aránya megfelelõ legyen" - mondta Lilla. Ezen a lemezen is hallhatóak átdolgozások - például a "Ringass még", amit Zorán énekelt, a "Sway" vagy Cher és Eros Ramazzotti felejthetetlen duettje, melyekhez a magyar szöveget Zsolt írta, mint ahogyan a saját dalok szövegeit is õ jegyzi.

"Nagy örömünkre Czomba Imre erre a lemezünkre is írt egy dalt, ami az én szólóm, Rakonczai Viktor két szerzeményét Lilla énekli, és Szolnoki Péter száma is egy remek duett lett... Úgyhogy most el vagyunk árasztva jobbnál jobb szerzõkkel, friss, új dalokkal, és nagyon várjuk, hogy a közönség hogyan fogadja majd" - tette hozzá Zsolt.