2024.04.26. - Ervin

Nyári Ifjúsági Játékok a vajdasági Zentán

Az elõzõ évekhez hasonlóan az idén is gazdag kulturális és civil programot kínálnak július 21. és 24. között a vajdasági Zentán a Nyári Ifjúsági Játékok szervezõi.
"A Délvidék legnagyobb nyári buliján", a 11. zentai Nyári Ifjúsági Játékokon nagy hangsúlyt kap a Kölyöktanya, mivel fontos a szervezõk számára, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el a szabadidejüket. A fesztivál legfiatalabb látogatóinak például július 23-án, pénteken Vrábel János, a népmûvészet csókai mestere 16 órától népi hangszereket mutat be, amelyeket ki is próbálhatnak az érdeklõdõk. A Kölyöktanyán többek között bemutatkozik a Sajt-Kukacz zenekar, valamint fellép a Grimm-busz színház.

A gyerekeknek a szegedi Bába és Társai Nyomda jóvoltából mesekönyveket, kifestõket fognak osztani a helyszínen, ezenkívül kézmûves foglalkozásokat is szerveznek. Ezen kívül a legkisebbek játékos formában, szórakoztató módon megismerkedhetnek az egészséges életmóddal is. A gyermekprogramok az idén is ingyenesek - írja a Magyar Szó címû vajdasági napilap internetes oldalán.

A Nyári Ifjúsági Játékoknak mindenképpen érdekes színfoltja lesz a Még élünk elnevezésû helyszín, ahol az elõzõ évekhez hasonlóan filmvetítések, színházi elõadások, akusztikus koncertek várják a fiatalokat. A népzenei sátorban az idén a Fabula Rasa, a Korinda és a Juhász zenekar húzza majd a talp alá valót.

A fesztivál ideje alatt a Civil faluban számos vajdasági szervezet várja az érdeklõdõket. A Kreatív faluban szerveznek batikolást, akvarell festést, rajziskolát, cd-festést, tûzzsonglõr oktatást is.