2024.04.26. - Ervin

Basshunter: Bass Generation

Basshunter: Bass Generation
Jonas Erik Altberg, azaz Basshunter újabb albummal jelentkezett Bass Generation címmel. Az eddig jól bevált recepten egy csöppet sem változtatott. Folytatja a korábban elkezdett eurodance vonalat az új anyagon is. A kérdés csak az, hogy 2009-ben van-e még erre igény...

Nagyon úgy tûnik, hogy igen. Az album máris nyomokat hagyott egy-két zenei chart-on, de persze, ahogy várható volt, meg sem közelíti a tavalyi, Now You're Gone album sikereit, amely többek között az Egyesült Királyságban is platinává érett.
A Bass Generation csak a 16. helyig jutott az angoloknál, de meg kell hagyni ez is szép eredménynek számít egy már-már eltemetett zenei stílus elõadójától. Az elsõ kislemezként megjelentetett Every Morning is jelezte az érdeklõdés hanyatlását. A kellemesen bugyuta dal a listák középmezõnyében vérzett el. A következõ single, az I Promised Myself címû dal feldolgozása, valószínûleg még kisebb sikereket könyvelhet el a késõbbiekben.

Az album 14 trackje hallgatható, különösebb érzelmeket nem vált ki az emberbõl. A monotonitást a néhány helyen elõforduló nõi vokálok szakítják meg, amik felüdülést nyújtanak Jonas dalolgatása után. A Can You címû dal viszont meglepõen jól sikerült, gyors tempójának köszönhetõen ez az egyik legemlékezetesebb darab a korongon.

Ha végigfutunk a dalcímeken egyértelmûvé válik, hogy kik is alkotják Basshunter célközönségét. Plain To Spain( a leggázabb dal az albumon), I Still Love, Day&Night...Szóval a tinik kajálni fogják, mint szövegileg, mint hangzásilag. Az album marketingje is erre erõsít rá. A borítón a sporkocsin feszítõ Jonas lazább már nem is lehetne.

Az album open disc formában jelent meg, amely által rengeteg extrához juthatunk, például a We Are The Wackos dalhoz. Remixeket készíthetünk a korong dalaiból, megnézhetjük Basshunter videóüzenetetét, kérdezhetünk tõle(sajnos eddig még egyetlen kérdésre sem volt ideje válaszolni...) és egy képgaléria is rendelkezésünkre áll. Összességében egy közepes anyaggal van dolgunk, egy próbát mindenképpen megér. Checkold ezeket: Every Morning, I Will Learn To Love Again, Can You!

Tracklista:

1.Every Morning
2.I Promised Myself
3.Why 3:11
4.I Can't Deny (feat. Lauren)
5.Don't Walk Away
6.I Still Love
7.Day & Night
8.I Will Learn to Love Again (feat. Stunt)
9.Far From Home
10.I Know U Know
11. Side
12.Can You
13.Plane to Spain
14.Every Morning (Michael Mind Remix Edit)