2024.05.06. - Ivett, Frida

Back II Black: Funkybiotikum

Back II Black: Funkybiotikum
„A XXI. század hajnalára a világ súlyos melankóliába borult. Egy eldugott laboratóriumban különleges hatóanyag született. A koktél neve: Funkybiotikum…” A Back II Black alaposan kiéheztette rajongótáborát, hiszen a legutolsó, új dalokat tartalmazó stúdió albumuk 2005-ben látott napvilágot. A várakozásnak azonban vége, hiszen december elején a funky zene honi rajongói kezükbe vehetik a „Funkybiotikum” címmel megjelenõ, vadonatúj slágereket tartalmazó Back II Black korongot.
A december 4-én megjelent albumra felkerült dalokat komoly szûrés elõzte meg, hiszen közel 40 szerzemény közül került kiválasztásra az a tucatnyi, amelyek a legjobban tesztelõdtek. Az albumot felvezetõ dal (Nem kell…) egyik napról a másikra berobbant a köztudatba, jelenleg is a legjátszottabb hazai felvétel a rádiós slágerlisták szerint is.

A „Funkybiotikum” hangzása bõven megfelel nemzetközi zenei igényeknek, a stúdió utómunkák egy része Los Angeles-ben történt. Vígh Arnold személyében a Back II Black legénysége egy nagyszerû zenei producerre talált. Talán a legtáncolhatóbb, legszórakoztatóbb albumukat készítették el a srácok, amire a bizonyíték, hogy a koncerten a lemezrõl játszott dalok már óriási sikernek örvendenek.

Aki legálisan vásárolja meg az albumot, az nagyon komoly extrát kap a fantasztikusan sikerült album mellé, hiszen a fiúk képregényhõsökké válnak és megmentik bolygónkat a gonosz erõk ellen – de a teljes történet csak a CD füzetben olvasható.