2021.06.22. - Paulina

EFOTT 2006

Az EFOTT a magyar fesztiválok õse, a legjelentõsebb hazai nyári felsõoktatási esemény - persze csak a ponthúzás után -, és mégis minden évben döntések tömkelegét kell meghozni a szervezõknek, hogy mit változtatnak a korábbiakhoz képest, és mit hagynak meg a jól kialakult formából. Az EFOTT 2006-ot a tavaly kiírt és kihirdetett pályázat alapján a Pannon Egyetem - a korábbi Veszprémi Egyetem - rendezi 2006. július 18-22. között Zamárdiban, a Balaton partján. Ezek a hivatalos adatok, de nézzük a finomságokat, amik végül eldöntik, hogy egy fesztivál jó lesz-e vagy sem.
Minden évben két út áll az EFOTT-szervezõk elõtt: vagy a hagyományos mércét megugorva rendezik meg az eseményt, vagy kitalálják, hogy miként lehet ezt a mércét magasabbra helyezni. A 2006-os szervezõség úgy gondolja, feljebb tudja tolni a mércét, és elsõként a programkínálatnak nekiállva átalakítja a rendezvényt.

A szórakoztató programok legfontosabb részét egyértelmûen a koncertek adják, és a korábbi évek sokszor túláradó rockizmusa mellett új mûfajokat - dancehall, hiphop, reggae, ska, drumm and base - is szeretnének meghonosítani az EFOTT-on.

Szombat estére nemzetközi hírû zenekart keresnek a nagyszínpadra. Az elsõ elképzelés a Gentleman - az európai reggae sztárja - volt, de folynak tárgyalások a Squerpusherrel is. A hagyományos rockos életérzést egy külön színpadon a magyarországi tribute zenekarok - olyan együttesek, amelyek világhírû zenéket játszanak eredeti feldolgozásban - fogják szolgáltatni. A U2-tól a Guns and Roses-ig sok világhírû slágert lehet majd élõ elõadásban meghallgatni itt.

A nagyszínpad, a kisszínpad és a tribute színpad melletti Globe Aréna sátorban a magyar popélet színejava lesz jelen Roy és Ádámtól Subb Bass Monsterig (aki mellesleg szintén Veszprém környéki, ki ne ismerné Gyulafirátót nevét).

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a helyszínként kiválasztott Zamárdi tizenegy hektáros szabad strandja valódi balatoni nyaralással egybekötött fesztiválozást nyújt az EFOTT-lakóknak.

A fesztiválról folyamatosan informálódhat a bulizunk.com oldalain!