2020.11.24. - Emma

Riders on the storm

A The Doors alapításának 40. évfordulója - 2007. július 7., 20 óra - Margitszigeti Szabadtéri Színpad.
A The Doors a ’60-as évek egyik legjelentõsebb és talán legkultikusabb zenekara volt. A zenekar 5 éves pályafutása alatt nem jutott el Magyarországra és Európában is csak pár koncertet adott Skandináviában, a Benelux államokban, Angliában és Németországban.
Jim Morrison 1971-ben, Párizsban halt meg. Halálának körülményeirõl az óta is misztikus legendák és ellentmondásos hírek keringenek.

Mindenki tudja, hogy Jim Morrison pótolhatatlan, de ez az este mégis megpróbál a legautentikusabb személyek bevonásával – a The Doors zeneszerzõivel és zenészeivel – emléket állítani ennek a legendának.

A 2007-ben van a The Doors alapításának 40. évfordulója, mivel a kaliforniai Venice Beach-i zenekar elsõ lemeze 1967-ben jelent meg. 2007. februárjában a zenekar elnyerte a Grammy életmû-díját valamint csillagot kapott a Hollywood hírességek sétányán.
A Doors alapító tagjai Ray Manzarek és Robby Krieger választotta ki a Fuel ex énekesét Brett Scallionst, hogy a Riders On The Storm címû projektjük frontembere legyen. „Brett a fedélzeten van már, és nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk. Fantasztikus hangja van, és nagyon karizmatikus egyéniség” – mondja a billentyûs Manzarek.

“Jim Morrisont sohasem lehetett helyettesíteni, de ez a projekt másról szól – magyarázza Krieger. “Arról, hogy tested adjunk annak a munkának, amit Jimmel végeztünk.”
2006-os távozásáig a számos platinalemezzel rendelkezõ Fuel zenekar frontembere volt Brett Scallions több mint egy évtizedig.

A Hemmorage, Bittersweet és Shimmer címû slágereirõl ismert rockzenekar az Amerikai Megasztáros Chris Daughertyvel próbált megújulni. Ekkor hagyta el a zenekart Scallions, és most nagyon örül Manzarekkel és Kriegerrel való együttmûködésének. „A lehetõséggel, hogy egy színpadon lehetek ezekkel a fantasztikus zenészekkel izgalmasabb, mint amit valaha csináltam. Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek. – mondja az énekes.

Jó szórakozást kívánunk!