2020.11.24. - Emma

Luc Besson Budapesten

Arhur és a villangók címû új filmjének magyarországi premierjén személyesen vesz részt a rendezõ, Luc Besson.
Új filmjének díszbemutatója alkalmából Budapestre látogat Luc Besson, az utóbbi évtizedek egyik legeredetibb francia rendezõje és egyben legsikeresebb producereinek egyike.

Luc Besson ― A nagy kékség, a Metró, a Léon, a profi, valamint Az ötödik elem rendezõje ― 1999 óta, a Jeanne d’Arc - Az orleans-i szûz megjelenése óta rendezõként nem jelentkezett új filmmel. Producerként és forgatókönyvíróként annál inkább hallatott magáról: olyan kasszasikereket írt és gyártott, mint a Taxi sorozat. Arthur és a villangók címû új filmje talán eddigi legszemélyesebb alkotása, hiszen régóta dédelgetett és végül 2003-ban megjelent (majd három folytatással bõvülõ) mesekönyvét vitte vászonra.

Arthur eltûnt nagyapja után kutatva jut el a titokzatos és mindaddig kitalációnak hitt villangók birodalmába. A kisfiúnak nem csak a villangókon kell segítenie, a tét odahaza is nagy: meg kell menteni a családi házat az elárverezéstõl – ebben természetesen sokat segíthet a villangók földjén sejtett mesés kincs… Az élõszereplõs filmet és animációt elegyítõ alkotásban Besson a klasszikus gyermekmesék világát hozza össze a modern kalandfilmek elemeivel.

Az Arthur és a villangók díszbemutatóját december 20-án tartják Budapesten, a film karácsonytól látható a hazai mozik mûsorán.