2024.04.27. - Zita

Megjelent Corinne Bailey új lemeze Rae The Sea címmel!

Megjelent Corinne Bailey új lemeze Rae The Sea címmel!
4 évvel Corinne Bailey Rae azonos címû debütáló albumának megjelenése után, a brit énekesnõ várva-várt, The Sea címû új lemeze napvilágot látott. Corinne saját maga illetve zenésztársai s egyben barátai közremûködésével készítette a korongot, melynek elsõ kislemezes dala a 11 új felvételt tartalmazó album egyik fénypontja. A lemez leginkább a szeretet mélységeinek és magasságainak megélésérõl, kétségbeesettségrõl, túlélésrõl és reményrõl szól.
Kiemelendõ az „Are You Here” címû szerzemény is, melyben az énekesnõ a szenvedés és a gyötrelem elégikus érzésvilágát közvetíti. Corinne tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt férjének emléke ihlette a témák egy részét, az énekesnõ rengeteg szenvedésen ment keresztül ebben az embert próbálóan fájdalmas idõszakban, melynek rendkívül megindító album lett a végeredménye.A mûvésznõ elmondása szerint sikerült teljesen megnyílnia, minden tudatosság illetve szellemi kontroll nélkül, szabadon kiadta érzelmeit a lemez készítése során. Olyan érzéseket is kihozott magából, melyeket sokáig nem kerültek felszínre. A címadó nótát például egy hideg téli éjszakán a tenger közelsége és a csillagos ég ihlette, s témájául nagypapája halála szolgált, aki egy hajós balesetben veszítette életét. Az album az érzelmek széles skáláját sorakoztatja fel, a legfájdalmasabbaktól a legszebbekig, s olyan magasságba emeli majd Corinne-t, mely valószínûleg a korábbi eredményein és érdemein is túlmutat majd.

A The Sea címû album számlistája:

1. Are You Here
2. I’d Do It All Again
3. Feels Like The First Time
4. The Blackest Lily
5. Closer
6. Love’s On Its Way
7. I Would Like To Call It Beauty
8. Paris Nights/New York Mornings
9. Paper Dolls
10. Diving For Hearts
11. The Sea

Bailey Rae 2010-ben nagyszabású turnéra indul zenészeivel, Steve Brown-nal és Steve Chrisanthou-val, akik az új album felvételén is közremûködtek.