2024.04.26. - Ervin

Visszafelé zenél a Honey Bee

Rendhagyó klipet forgatott a minap a Honey Bee a Parazita címû dalához. Bár volt már arra példa, hogy visszafele forgatva készüljön zenei kisfilm, a szegedi zenekar mégis zseniális jelenetsort rakott össze: az énekesnõ Czutor Anett – aki egyébként a Belmondo-frontember Czutor Zoltán húga – visszafele énekel a kamerába magyarul és angolul, s mivel a technika megkívánta, másfélszeres gyorsasággal kényszerült megtanulni a sorokat. Az együttes pedig megtanulta a dalt az utolsó hangtól az elsõig.
A csepeli gyárterep zegzugos, elhagyatott sikátoriban forgatta a hamarosan debütáló lemezével jelentkezõ Honey Bee elsõ videóklipjét. A klipdal kiválasztása egyértelmû volt a csapat számára: a trip-hopból egy gitáros zúzásba átmenõ szám nagy közönségkedvenc. Megfilmesítésére egy visszafelé forgó jelenetsort képzeltek el. A vámpíros hangulatú klipben Czutor Anett énekesnõ magyarul – s mivel külföldi piacra is készülnek – és angolul visszafelé énekli a dalszöveget a kamerába. Hogy tökéletes legyen a felvétel, ráadásul másfélszeres gyorsításban kellett elsajátítania a sorokat.

- A számot a teljes zenekar megtanulta visszafelé, ezért ha a koncertek végén a „Vissza! Vissza!” szavakat skandálja a közönség, felmegyünk a színpadra, és ráadásként elõadjuk a Parazitát visszafelé – tette hozzá Bencsik-Kovács Zoltán, a Honey Bee gitárosa.

A Lengyel Andor által rendezett klip november elsõ felében lesz kész. A szegedi zenekar egy meghatározhatatlan stílusban alkot, a kemény rockos gitárzenétõl kezdve a portishead-es trip-hopon át a 4 Non Blondes-féle könnyed popzenéig szinte mindenfajta muzsikát érint. A csapat már jónéhány helyen bizonyított: a tavalyi szigetes Talentum tehetségkutatón az elsõ háromba került, az ABC versenyén pedig a bécsi középdöntõbe jutott. Nem beszélve a Wan2, a Heineken és a Radió Café tehetségkutatóin elért dobogós helyezésekrõl. Idén a Szegedi Ifjúsági Napok, a Hegyalja Fesztivál és a Sziget látogatói is megnézhették a koncertjüket.

Parazita címet viselõ lemezüket még áprilisban rögzítették magyarul és angolul, és hamarosan megjelenik az FF Film & Music gondozásában.