2024.04.26. - Ervin

Balaton Sound - világsztárok a négynaposra bõvülõ fesztiválon

Budapest - Négynaposra bõvül az idén a Balaton Sound fesztivál; július 9. és 12. között több világsztár, például Moby és az elektronikus zene alapítójának tartott Kraftwerk is fellép Zamárdiban a szervezõk keddi tájékoztatása szerint.
Mint azt Vetõ Viktória, a fesztivált szervezõ Sziget Kulturális Szervezõiroda sajtófõnöke az MTI-vel közölte, kilenc világsztár már biztos fellépõje a hivatalos nevén 3. Heineken Balaton Soundnak.

Közlése szerint a nagyszínpad világsztárjai között lesz az amerikai Moby és a német Kraftwerk mellett a brit Underworld formáció is. Ugyancsak a nagyszínpad vendége lesz a washingtoni Thievery Corporation legénysége, amely 2005-ben a Volt Fesztiválon már bemutatkozott nálunk. Elõször lép fel Magyarországon a sok év után új albummal jelentkezõ norvég Röyksopp.

A megnövelt méretû, csaknem 10 ezer vendég befogadására alkalmas Samsung Mobile Arénában idén is a világ legfontosabb dj-i váltják egymást: az eddigi információk szerint biztosra vehetõ, hogy itt lesz Erick Morillo és a techno ikonikus alakja, Carl Cox, visszatér a tavalyi nagy kedvenc, David Guetta és a 2008-ban ezrek által várt fellépést pótolja Richie Hawtin.

Vetõ Viktória arról is tájékoztatást adott, hogy a nagyszínpad és számos kisebb programhelyszín mellett az idei évben is mûködik a vízparti T-Mobile Terasz, ahol a nap 24 órájában több mûfajban váltják egymást a produkciók.

A fesztiválra június 12-ig lehet elõvételben jegyeket váltani országszerte a jegyirodákban és interneten keresztül a www.balatonsound.hu oldalon. A bérletek elõvételben 25.000, a napijegyek pedig 9.900 forintba kerülnek, június 12. után bérletet 29.900, napijegyet 12.000 forintért lehet majd váltani. A szervezõk várakozásai szerint - a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan - idén is a kapunyitás elõtt elkel minden jegy.

A Balaton Sound fesztivált elõször 2007-ben rendezték meg, a három napos eseményen 32 ezren vettek részt. Tavaly már 88 ezer látogatót vonzottak a három nap programjai.