2024.04.23. - Béla
bohócdoktor vizit szja 1%

U2 - 360° At The Rose Bowl /DVD/

Nem csalás, nem ámítás: a borítón látható döbbenetes méretû színpadkép bizony valódi, és a nem éppen törpeméretû Rose Bowl stadionhoz viszonyítva is kolosszális. Több, mint kétórás show Itt kelt életre a bõ kétórás show, melynek gerincét az abban az évben napvilágot látott, Brian Eno produceri közremûködésével született No Line On The Horizon címû nagylemez kulcsnótái adják, melyek közé korábbi listavezetõket és nagy kedvenceket sorakoztattak – kitûnõ érzékkel.

A szólista

Rendezõ: Joe Wright Szereplõk: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener, Tom Hollander, Lisa Gay Hamilton A Golden Globe díjas Joe Wright (Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet) rendezte a Robert Downey Jr. és Jamie Foxx fõszereplésével készült életrajzi drámát.

A csúf igazság

Rendezõ: Robert Luketic Szereplõk: Katherine Heigl, Gerard Butler, Eric Winter, John Michael Higgins, Nick Searcy, Kevin Connolly, Cheryl Hines Már a plakát is jól mutatja, hogy Robert Luketic (21 – Las Vegas ostroma, Anyád napja, Doktor Szöszi) szerint melyik nemnél merre keresendõek a létfontosságú központok – valóban ez lenne a csúf igazság?

10 dolog, amit utálok benned

Rendezõ: Gil Junger Szereplõk: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz, Andrew Keegan Bianca Stratford (Larisa Oleynik) a környék és a suli egyik legközkedveltebb csajszija, aki szívesen is menne randizni az udvarlók hadával, azonban apja fejébe vette, hogy a lány addig nem mehet bulizni, míg nõvére, Kat (Julia Stiles) nem megy.

Az árva

Rendezõ: Jaume Collet-Serra Szereplõk: Peter Sarsgaard, Vera Farmiga, Isabelle Fuhrman, Jimmy Bennett, Lorry Ayers Születendõ gyermekük tragikus elvesztése hatalmas törést okozott Kate és John életében: nemcsak házasságuk került veszélyne, de az amúgy törékeny pszichéjû Kate-et éjszakáként rémálmok gyötrik, nappal pedig a múlt démonaival viaskodik.

Halhatatlan harcos

Rendezõ: Thanakorn Pongsuwan Szereplõk: Somchai Kemglad, Shahkrit Yamnarm, Leo Putt, Athip Nana, Ray MacDonald, Kemapsorn Sirisukha Az Opapatikák különleges, legyõzhetetlen harcosok, akik valaha teljesen átlagos emberek voltak. A halálukkal azonban a bennük lévõ különleges képességük felszínre tört, mely nemcsak hogy felélesztette, de egyben halhatatlanná is tette õket.

Isten hozott az Isten háta mögött

Rendezõ: Dany Boon Szereplõk: Kad Merad, Zoé Félix, Dany Boon, Anne Marivin, Philippe Duquesne Philippe Abrams (Kad Merad) postai alkalmazott egy kis, dél-franciaországi városkában. Felesége, Julie (Zoé Félix) egy idõje rosszkedvû, és úgy gondolja, hogy a Francia Riviérán újra boldog lehetne.

Berlin Calling

Rendezõ: Hannes Stöhr Szereplõk: Paul Kalkbrenner, Lengyel Rita, Corinna Harfouch, Araba Walton, Rolf Peter Kahl, Henriette Müller, Udo Kroschwald, Megan Gay Hannes Stöhr új filmjében a fõszerepet a híres DJ, Paul Kalkbrenner vállalta magára, aki egyúttal a film zenéit is szerezte.

9-es terv a világûrbõl

Rendezõ: Edward D. Wood Jr. Szereplõk: Gregory Walcott, Lugosi Béla, Mona McKinnon, Duke Moore, Tom Keene, Carl Anthony, Paul Marco, Tor Johnson, Dudley Manlove, Joanna Lee, Vampira Nyolc sikertelen kísérlet után a földönkívüliek egy minden eddiginél végzetesebb ötlettel állnak elõ, hogy uralmuk alá hajtsák bolygónkat. A 9-es terv szerint halottakat támasztanak fel, hogy az õ seregük segítségével vegyék át a hatalmat.

A pankrátor

Rendezte: Darren Aronofsky Szereplõk: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood Randy Robinson, (az alakításáért Oscar®-díjra* jelölt Mickey Rourke), a nyolcvanas években a pankráció ünnepelt sztárja volt.

Doktor Szöszik

Rendezte: Savage Steve Holland Szereplõk: Rebecca Rosso, Camilla Rosso, Bobby Campo, Brittany Curran, Kunal Sharma, Chloe Bridges, Tanya Chisholm, Teo Olivares, Chad Broskey Doktor szöszi fiatal, szõke unokahúgai Annie és Izzy Angliából Kaliforniába költöznek, és úgy gondolják, hogy a rózsaszín cuccok, a cuki ölebek és a talpraesettség épp elég a beilleszkedéshez.

Nõ a köbön

Rendezte: Linda Mendoza Szereplõk: Roselyn Sanchez, Sofia Vergara, Jaci Velasquez, Eduardo Verastegui, Lisa Vidal Szerencsés az, aki megtalálja élete nagy szerelmét. Három gyönyörû lány ilyen szerencsésnek mondhatja magát, hiszen mindhárman megtalálták az igazit.

Kémnõk

Rendezte: Jean-Paul Salomé Szereplõk: Sophie Marceau, Julie Depardieu, Marie Gillain, Deborah François, Maya Sansa, Moritz Bleibtreu, Julien Boisselier A partraszállás sikere tõlük függ 1944 májusa. Louise, a francia ellenálló Londonba menekül férje halála után, ahol a Churchill által irányított speciális egység, a SOE soraiba lép.

Nem kellesz eléggé

Rendezte: Ken Kwapis Szereplõk: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly, Bradley Cooper, Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Justin Long Emlékszel arra a tök helyes srácra, aki megígérte, hogy felhív... és soha nem jelentkezett? Lehet, hogy elvesztette a számodat. Vagy kórházban fekszik. Vagy megrémítette a szépséged, az eszed, a sikereid. Vagy talán csak Nem kellesz eléggé neki...

A szállító 3.

Rendezte: Olivier Megaton Szereplõk: Jason Statham, Robert Knepper Jason Statham (Blöff, Banki meló) visszatér az egykori hivatásos gyilkológép, Frank Martin szerepében, hogy végrehajtsa harmadik megbízását A szállító-sorozat legújabb folytatásában. Csakhogy ezúttal valaki más diktálja a szabályokat, és Franknek az idõvel is versenyt kell futnia, hogy épségben célba juttassa csomagját.

Inland Empire

Rendezõ: David Lynch Fõszereplõk: Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux Egy kihunyóban lévõ hollywoodi filmcsillag, Nikki Grace végre megkap egy áhított filmszerepet, amitõl karrierje felívelését reméli. De már a forgatás elsõ napján különös dolgok történnek, és a színészeket szorongás tölti el. Kiderül, hogy a forgatókönyv egy régi lengyel film újrafeldolgozása.

Marley meg Én

Rendezte: David Frankel Fõszerepben: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin, Nathan Gamble, Haley Bennett A kutya az ember legjobb barátja - állítják azok, akiknek legfeljebb kitömött kutyájuk van otthon. Marley viszont az élõ, életteli, négy lábon járó ellenpélda.

Szerelem második látásra

A new yorki Harvey Shine, reklámdalocskák szerzõje épp a határán táncol, hogy elveszítse lassan amúgy is zsákutcába torkolló állását. Fõnöke figyelmezteti, hogy már csak egy utolsó esélye maradt. Így mielõtt Londonba utazik lánya esküvõjére, Harvey megígéri, hogy hétfõ reggelre visszatér, hogy részt vegyen egy fontos találkozón, és meggyõzzön mindenkit képességeirõl.

Kalandpark

1987 nyarát írjuk. A végzõs James Brennan (Jesse Eisenberg) legnagyobb álmát, egy izgalmas, európai körutat készül megvalósítani. Azonban mikor szülei bejelentik, hogy nem tudják ezt a költséges utat finanszírozni, nincs mit tenni, James kénytelen elvállalni a helyi vidámparkban egy rendkívül unalmas állást.

A Michael Jackson sztori - Unmasked

A pop legnagyobb csillagának története az Unmasked. Oly sok mindent lehetett már hallani Michael Jackson zûrös életérõl és rendkívüli karrierjérõl, hogy napjainkra az õt övezõ misztikum miatt, már szinte lehetetlen emberként tekinteni rá. A popzene történetének talán leginkább vitatott, karizmatikus, ugyanakkor meghatározhatatlan személyiségû ikonja Michael Jackson.

A csúf igazság

A pasi szerint minden nõt el lehet csábítani. A nõ szerint minden nõnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze - és mert az egyik egy reggeli tévémûsor gátlástalan, nagyszájú mûsorvezetõje (Gerard Butler), a másik meg a producere (Katherine Heigl): fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a fõnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig mûködnek, azt csábít el, akit akar.

G.I Joe: A kobra árnyéka

A G.I. Joe egy mozaikszó: a Global Integrated Joint Operating Entity nevû NATO fennhatóság alá tartozó, kõkemény férfiakból és nõkbõl álló szupercsapat rövidített neve, amelynek tagjai high tech fegyverekkel felfegyverkezve veszik fel a harcot a Cobra nevû bûnszervezettel, amit egy svéd fegyverkereskedõ irányít. Az elit G.I. JOE osztag a legmodernebb kém- és hadifelszereléseket veti be a korrupt fegyverkereskedõ, Destro elleni harcban.

Harry Potter és a Félvér Herceg

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépõ Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola mindennapjai is bõven elég izgalmat jelentenek nekik. Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnõje és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztõ. De Harrynek egyre több oka van a félelemre.

Ufók a padláson

Ahol kamaszok buliznak, ott mindig lesz egy kis botrány, keletkezik némi kár, és érkezik egy-két feljelentés a rendõrségre. Ám abba a családi házba, melyben hat ifjonc és szüleik nyaralnak együtt, ezúttal nem a szomszédok kopogtatnak be. A hívatlan vendégek jóval messzebbrõl érkeznek, és a felsõ szint felõl lépik át a küszöböt. Egy ûrflotta száll le az emeleten.

Hajsza a föld alatt

Egy repülõgéprablás manapság terroristák és rendõrök számára is szinte rutinügynek számít. Ám egy New York-i metró eltérítése a legtapasztaltabb zsarut is meglepi. Amikor néhány állig felfegyverzett bandita túszokat szed a metrón és hatalmas váltságdíjat követel, a rendõrök azt hiszik, amatõrökkel van dolguk, hiszen a gengszterek saját maguk sétáltak be a csapdába: az alagútba.

Derült égbõl fasírt

Az élet feleannyit sem ér néhány jó falat nélkül. Flint gyerekkora óta feltalálónak készül és kalandra éhezik. És mert a kis szigeten, ahol felcseperedik, többnyire unalmas halacskákból áll a menü, elhatározza, hogy olyan gépet készít, amely az esõt is ínycsiklandozó fogásokká változtatja. Az elsõ próba a hamburgerzápor és makarónizivatar még jól sikerül, de a találmány sajnos nem tökéletes, és igen nehéz irányítani.

Másnaposok

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Ezért szokták boldog võlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. Ebben a Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén játszódó vígjátékban annyira jó munkát végeztek a cimborák, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol út közben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek.

Fel 3D

A Fel a 78 éves légballon kereskedõ, Carl Fredricksen felemelõ története, aki egy nap megvalósítja felesége régi kalandvágyó álmát, és több ezer légballont köt házára, hogy azok elrepítsék õt Dél-Amerika vadregényes tájaira. Nem sokkal a felszállás után azonban felfedezi, hogy egyik legnagyobb rémálma is teljesült, ami veszélyeztetheti gondosan eltervezett kalandját: egy Russell névre hallgató, nyolcéves és végletekig optimista cserkészfiú is a repülõ házban ragadt.

G-Force - Rágcsávók 3D

Az Egyesült Államok kormánya egy titkos programban több mint egy évszázada képez ki állatokat hírszerzésre. Egy forradalmi felfedezéssel azonban a kísérletek új fázisba jutnak, és létrejön egy igazán különleges osztag, a G-Force. A legmodernebb, high-tech kémfelszereléssel ellátott tengerimalacok, a "Rágcsávók"; a világ sorsa az õ mancsukban van. Az apró kommandó vezetõje Darwin (Sam Rockwell eredeti hangjával), aki vérbeli vezérként nem tud elfogadni más eredményt, csak a gyõzelmet.

Crank 2. - Magasfeszültség

2006 legmenõbb akciófilmjében, a Crank – Felpörögvében Chev Chelios (Jason Statham) huszonnégy órát élt át a legnagyobb pörgésben: harcolt, gyilkolt, és nem hagyta, hogy a vérében lévõ adrenalin lecsökkenjen, mivel akkor a testében lévõ méreg végzett volna vele. A magas oktánszámú Crank 2.- Magasfeszültségben Chev ismét a túlélésre játszik, csakhogy ezúttal egy újabb kihívásokkal teli nap virrad fel elõtte. Pontosan ott vehetjük fel a vonalat, ahol az elsõ rész abbamaradt.

további hírek