2024.03.29. - Auguszta

9-es terv a világûrbõl

9-es terv a világûrbõl
Rendezõ: Edward D. Wood Jr.
Szereplõk: Gregory Walcott, Lugosi Béla, Mona McKinnon, Duke Moore, Tom Keene, Carl Anthony, Paul Marco, Tor Johnson, Dudley Manlove, Joanna Lee, Vampira

Nyolc sikertelen kísérlet után a földönkívüliek egy minden eddiginél végzetesebb ötlettel állnak elõ, hogy uralmuk alá hajtsák bolygónkat. A 9-es terv szerint halottakat támasztanak fel, hogy az õ seregük segítségével vegyék át a hatalmat.
A háromfõs osztag, mely Drakulából (Lugosi Béla, illetve Tom Mason), az õ asszonyából (Vampira) és egy túlsúlyos, nyomozóból lett zombiból (Tor Johnson) áll, annak rendje és módja szerint elkezdik gyilkolni a jónépet. Persze az emberiség szembeszáll az élõhalottakkal és a gonosz idegenekkel...A 9-es terv a világûrbõl a világ egyik legrosszabb rendezõjének, a hírhedten híres Ed Woodnak egyik legfõbb alkotása, melyet azóta már többen a filmtörténet valaha volt legrosszabb filmjének kiáltottak ki. Azonban nem csak ettõl híres a mû, hanem attól is, hogy ez volt az utolsó film, melyben Lugosi Béla szerepelt. A legendás Drakula néhány archív felvételen köszön vissza a filmben, mely szerepet utána a rendezõ feleségének masszõre, Tom Mason vett át.