2024.04.25. - Márk

Fel 3D

Fel 3D
A Fel a 78 éves légballon kereskedõ, Carl Fredricksen felemelõ története, aki egy nap megvalósítja felesége régi kalandvágyó álmát, és több ezer légballont köt házára, hogy azok elrepítsék õt Dél-Amerika vadregényes tájaira.

Nem sokkal a felszállás után azonban felfedezi, hogy egyik legnagyobb rémálma is teljesült, ami veszélyeztetheti gondosan eltervezett kalandját: egy Russell névre hallgató, nyolcéves és végletekig optimista cserkészfiú is a repülõ házban ragadt.
A furcsa páros kényszerû, közös utazása egy elveszett világba tart, ahol különféle egzotikus, mulatságos és meglepõ figurákkal találkoznak, s talán a morcos Carl is kénytelen lesz beismerni, hogy az élet legnagyobb kalandjai az apró, mindennapi dolgokban rejlenek.

A Fel a Pixar Animation Studios tizedik egész estés filmje. Az eddigi kilenc (Toy Story 1-2, Egy bogár élete, Szörny Rt., Némó nyomában, A hihetetlen család, Verdák, L'ecsó, WALL-E) kivétel nélkül hatalmas sikernek bizonyult a világ minden táján, s tán ez is azt bizonyítja, hogy a Pixar filmjeiben a báj, a stílus, a humor és a látvány együttes hatása az, ami mindennél jobban elvarázsolja a nézõt. Mindaz, ami a Fel-bõl sem hiányzik.

A Walt Disney Pictures és a Pixar Animation Studios idén végképp felviszi közönségét a magasba legújabb produkciójával, a 3D-s technikával készült Fel-lel, melyet az Oscar-jelölt Pete Docter (Szörny Rt.) rendezett.