2024.03.29. - Auguszta

Chris Brown: Fortune

Chris Brown: Fortune
A “Fortune” vezeti az amerikai, a brit és a holland albumlistákat is! Ez Chris karrierjének legsikeresebb debütálása az Egyesült Királyságban, Japánban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Svájcban és Írországban. A többszörös díjnyertes és multi-platinalemezes énekes/dalszerzõ/producer Chris Brown nemzetközi listavezetõvé vált azzal, hogy 5. stúdióalbuma, a “Fortune” az amerikai, a brit és a holland toplisták élén debütált. Ez az elsõ alkalom, hogy Chris albuma Hollandiában és az Egyesült Királyságban is a legelsõ pozícióban debütál.
Július 2-án került a boltok polcaira a Sony Music/RCA Records gondozásában a “Fortune”, mely a Billboard Top 200 és az R&B albumlista legelsõ pozíciójába került a Nielsen SoundScan adatai szerint. A “Fortune” hozta el Chris eddigi legsikeresebb album debütálását a következõ országokban is: Írország és Franciaország (4. hely), Japán (5. hely), Kanada (6. hely), Svájc (10. hely) és Németország (13. hely).

Az iTunes amerikai albumlistájának legelsõ helyén nyitó kiadvánnyal Chris ráadásul elõször debütál az iTunes lista élén a következõ országokban: Egyesült Királyság, Ausztrália, Japán és Új-Zéland. Az iTunes R&B/Soul albumlistájának csúcspozícióját pedig most elõször hódította meg a következõ 22 országban: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Ausztrália, Japán, Kanada, Ausztria, Belgium, Finnország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, Svájc, Új-Zéland, Thaiföld, Fülöp-szigetek és Malajzia.

Brown aktuális nemzetközi sikereit vele született adottságainak – énekhangjának és tánctudásának – köszönheti, melyet elõször 2005-ben, 16 éves korában csillogtatott meg a nyilvánosság elõtt a “Run It!”" címû slágerrel, mely az önmagáról elnevezett albumon kapott helyet. A Virginiából származó sztár ezután olyan multi-platina lemezeket készített, mint az “Exclusive” (2007), a “Graffiti” (2009) vagy a “F.AM.E.” (2011), mellyel Brown élete elsõ Grammy-díját is megszerezte 2012-ben a legjobb R&B album kategóriában. A “Fortune” címû album megjelenésével az énekes napjainkig több mint 8 millió lemezt adott el világszerte, míg kislemezdalaiból közel 30 millió kelt el. A hõn áhított Grammy-díj megszerzésével Brown immár 42 díjjal büszkélkedhet, melyek között a legjobb férfi R&B elõadónak járó BET Award és a legjobb R&B mûvésznek járó Billboard Music Award is szerepel.