2024.03.29. - Auguszta

Sziget: 18+

Idén 18 éves és egyben 19. a Sziget, melyen – 1993-as születése óta – láthattunk 17 950 programot, ebbõl hallhattunk 7 291 koncertet, itt járt 62 ország - különbözõ mûfajt képviselõ - elõadója és 54 országból érkezõ, összesen 5 448 372 látogató.
2011. augusztus 10-15 között ismét Sziget, a megszokott helyen, a tavalyi árakon, új helyszínekkel, aktuális trendekkel, nagy öregekkel, itthon elsõként bemutatkozó ígéretekkel, de legfõképpen a tavaly augusztus óta hiányzó Sziget életérzéssel.

Nagykorú lett a Sziget s vele nagykorú lett a mûfaj is, amit egykor Woodstock ihletett, de az álmodói nem maradtak ennyiben. Egy sokszínû, változatos, multikulturális kavalkádot képzeltek, és valósítottak meg, s lett ez a változatosság a Sziget védjegye, mely ma már Európában is nagy respektet vált ki. Olyannyira, hogy csak idén három különbözõ nemzetközi fórumon is a legjobbak közé sorolták a mi Szigetünket. Így tehát dicsérettel megfelelt az „érettségi vizsgán” s lép most a nagybetûsbe. S mint ahogy az ifjú maturánst veszélyeztetik az élet nagy pofonjai, úgy a Sziget is komoly akadályokkal küzdött a közelmúltban, de úgy tûnik elszálltak a felhõk, megegyezés született a fõvárossal, nem perel többé Újpest sem, jöhet a rakenroll, a tánc, a móka és kacagás...

Tavalyi jegyár, készpénz nélkül kártyával vagy mobillal

S mielõtt a programokról beszélnénk, ejtsünk néhány szót a háttérinformációkról, melyek nem is oly lényegtelenek, hiszen például az idén a szervezõk nem emelnek jegyárat, tehát a tavalyi jegyárak maradnak érvényben, ráadásul április 30-ig (jegytípustól függõen) 15-18%-kal kevesebbért. Másrészt továbbra is marad az este 23 óra utáni félárú lehetõség és idén is lehet diákkedvezménnyel, akár 50%-os engedménnyel Sziget jegyet venni. És most is lesz Percalapú Szigetjegy, ami azt jelenti, hogy csak annyit fizet a látogató – ráadásul a mobiljával – amennyit a Szigeten akar tartózkodni, tehát akár csak egy koncertnyi idõt. Várhatóan gyorsabb, kényelmesebb lesz a kiszolgálás a Sziget egész területén, hiszen a szervezõk a tavalyi kísérleti programot kiterjesztik az egész fesztiválra, ami szerint eltûnik a készpénz, és a Szigeten a – Metapay rendszerének teljeskörû bevezetésével – csak Sziget kártyával és esetleg okostelefonnal lehet majd fizetni. Ezt az innovatív technológiát világviszonylatban elsõ alkalommal építik ki ekkora méretû rendezvényen. A Sziget kártya biztonságos fizetési lehetõséget kínál a fesztivál látogatóinak. Az egyenleg könnyedén feltölthetõ, nyomon követhetõ, a kártya egyszerûen letiltható. A Vodafone az idei Szigeten a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében elõször 21 mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó fesztivál közönségnek. A 2011-es esztendõ is azokról az innovatív mobilszolgáltatásokról szól majd, amelyek kényelmessé és biztonságossá varázsolják az egyhetes sziget-létet. A tervezett újdonságok közül is kiemelkednek az NFC chippel ellátott mobilkészülékek, amelyekkel a Vodafone érdemeként – elsõként Magyarországon –, a fesztivál ideje alatt már fizetni is lehet.

"A Dreher márka mindig törekszik arra, hogy valami többet adjon a fogyasztóknak. Így van ez a Sziget fesztivál esetén is, ahol a zenei élmények támogatása mellett alkalmat teremtünk a kulturált szórakozásra is, a sörözést pedig felejthetetlen élménnyé változtatjuk, hiszen idén augusztusban ismét a magasba emelkedhetnek fogyasztóink. A tavalyi évben több mint négyezren próbálták ki a fesztivál legexkluzívabb sörözõjét, a Dreher in the Sky-t, szeretnénk, ha idén még többen gazdagodhatnának az égi élménnyel, egy korsó karakteres ízû Drehert kortyolgatva. Ezen túl a látogatókat az idei évben fenntarthatósági, környezetvédelmi és szociális aktivitásainkba is igyekszünk bevonni" - mondta Kerekes Péter, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója.

Szolgálati közlemény: Vigyázat, hamisítják!

Az utóbbi idõben tucatjával jelentek meg hamis fesztiváljegyek a fesztiválpiacon, melynek sorszámait a szervezõk letiltották, így azok érvénytelenek. A szervezõk felhívják a vásárlók figyelmét, hogy jegyük, bérletük megvásárlása során - saját érdekükben - figyelmesen járjanak el, és kizárólag a hivatalos jegyértékesítõ pontokat vegyék igénybe.