2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn

Idén 84 ezren buliztunk a Nagyerdőn
Idén 84 ezren buliztunk a NagyerdőnVasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye, a debreceni Campus Fesztivál. A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron elterülő rendezvényt nem véletlenül nevezték el a látogatók és a szervezők az "ország egyik legkomfortosabb" fesztiváljának. A hőséget az erdei sétáló utak, kutak, párakapuk mellett a folyamatos locsolás is enyhítette, egyedülálló volt a klimatizált ezer négyzetméteres buli-aréna, és a kulturális programok centruma, a frissen felújított 101 éves Víztorony is.
Idén már több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen 25 programhelyszínen, közel 400 program volt a négy nap alatt. Ezreket mozgatott meg Ákos, Caro Emerald, Majka és Curtis, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Palya Bea és a brit Modestep is. A legnagyobb érdeklődés pedig a hazai pályán koncertező Tankcsapdát kísérte, Lukács Laciékat csaknem 18 ezren látták a Nagyszínpad előtti téren.

A zenei színpadok kínálata mellett újra nagy sikert aratott az Egyetem tér, ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. Először épült fel az "Agyüzem", ahol forradalmian új, jelenleg még sehol sem megvalósított ötletekkel lehetett előállni értékes nyereményekért. Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.


Az idei Campus ráadásul abban is rendkívüli volt, hogy a fesztivál idején még egy DVSC-TEVA-Skonto FC Európa-liga selejtezőt is megnézhettek a fesztiválozók. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak, mint az elmúlt évben, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, idén 84 ezren buliztak a Nagyerdőn.

Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.