2024.03.29. - Auguszta

Itt a Clean Bandit debütáló lemeze

Itt a Clean Bandit debütáló lemeze
Itt a Clean Bandit debütáló lemezeA komolyzenei háttérrel rendelkező párost, Grace Chatto-t és Neil Amon-Smith-t, a főként elektronikával kísérletező testvérpáros, Jack és Luke Patterson egészítette ki, létrehozva zenekaruk 4 fős magját, amelyet két állandó énekes és további fantasztikusan tehetséges vendégénekesek kísérnek el a stúdióba és az élő fellépésekre. A banda egyik alapítója, Jack rendkívül büszke filmes tanulmányaira, melyekre Moszkvában tett szert, ahová Grace-t követte, aki ott csellózni tanult.
Jack szabadidejében kezdett el zenélni, egyfajta kiegészítésként az animációs filmek mellett, így eleinte inkább a klipekhez álmodtak zenét, és csak később vált elsődleges prioritássá a dalszerzés. Nem sokkal később, 2011-ben – már Londonban – ráakadtak Kandaka Moore-ra és Nikki Marshallra, akik innentől kezdve táncosként és énekesként tették teljessé a (valójában hattagú) formációt.

2013-ban, amikor az Atlantic kiadó is felfedezte a páratlan fantáziát muzsikájukban (első A+E és második, Mozart’s House című kislemezüket hallva), beindult a banditák szekere: az újdonságokat kereső és kockázatokat kedvelő szakma és közönség is szívébe zárta őket, így tavaly tavasszal már a feltörekvő testvérpárossal, a Disclosure-rel volt alkalmuk belekóstolni a turnézásba.

Harmadik single-jük, a Dust Clears remekül vezette fel a bombaként robbant Rather Be-t, a negyedik kislemezt. Míg előbbi főként klasszikus elemekkel és elektronikus vonásokkal operált, utóbbi Jess Glynne-nel kiegészülve (ének) egy tökéletes pop-slágerré vált. A világ legkeresettebb dala lett alig néhány hét alatt: vezették az összesített Shazam listát, az iTunes dallistáit, és minden lehetséges digitális zenei platformon beköltöztek a dobogóra, miközben a felvételt Európa-szerte a rotációs listájukra tűzték rádiók. Ez Magyarországon sem történt másképp, ahol a Class FM hamar felismerte az innovatív zenében rejlő lehetőséget, és meg sem állt vele, míg első helyezett nem lett a rádió dallistáján. A Rather Be igazán jól megágyazott a klasszikus zenét és laza house-t ötvöző nagylemeznek, a ma megjelenő New Eyes-nak, amely további dallamos slágereket és ütemes beateket rejt. Az aktuális brit house-színtér egyik legkülönlegesebb kiadványa sima és deluxe változatban is elérhető, amely az eredeti CD 13 trackje mellett további öt bónusz dalt és egy DVD-t is magába foglal. A lemez elérhető a Magneoton és a Deezer, illetve a Songo oldalán.

A pikáns formációval idén a Balaton Sound-on találkozhatunk majd, ahol július 10-én lépnek fel. A MasterCard Balaton Sound évek óta a régió legsikeresebb, legnépszerűbb eseménye, amelyre minden júliusban itthonról és külföldről százezernél is több fiatal látogat el Zamárdiba. A rendezvény – amellett, hogy évek óta már elővételben teltházas – tavaly elnyerte az “Európa legjobb fesztiválja” címet, amelyet Hollandiában adtak át a szervezőknek.

1. Mozart's House (featuring Love Ssega)
2. Extraordinary (featuring Sharna Bass)
3. Dust Clears (featuring Noonie Bao)
4. Rather Be (featuring Jess Glynne)
5. A+E (featuring Kandaka Moore and Nikki Cislyn)
6. Come Over (featuring Stylo G)
7. Cologne (featuring Nikki Cislyn and Javeon)
8. Telephone Banking (featuring Love Ssega)
9. Up Again (featuring Rae Morris)
10. Heart on Fire (featuring Elisabeth Troy)
11. New Eyes (featuring Lizzo)
12. Birch (featuring Eliza Shaddad)
13. Outro Movement III