2024.03.29. - Auguszta

James Blunt - Moon Landing

James Blunt - Moon Landing
James Blunt - Moon LandingJames Blunt negyedik stúdióalbumával visszatért zenei gyökereihez, az érzelmes balladákhoz. James így beszélt a Moon Landing című vadonatúj zenei anyagról: Van valami romantikus és magányos a holdra szállásban. Olyan, mint az első szerelem: nosztalgikus, és szinte hihetetlen, hogy megtörtént. Ez egy igen személyes album lett: arról szól, ahogy Tom - a producer - és én látjuk a történetet a kezdetektől máig. Az albumon található még a Miss America című dal is, melyet Whitney Houston halála inspirált (unplugged verzióban így hangzik a megindító megemlékezés).
A lemez egyik producere Tom Rothrock (Beck, Moby, Foo Fighters) volt, akivel már a többszörös platina státuszú, "Back To Bedlam"-en is együtt dolgoztak 2004-ben, a másik pedig Martin Terefe, aki többek között KT Tunstall és Jason Mraz sikereihez is sokban hozzájárult.

Az első, beharangozó single a "Bonfire Heart", melynek roadmovie-szerű klipjét Wyomingon és Idahón keresztül forgatták: a művész végigmotorozta az államokat, civilekkel ismerkedett össze és bulizott nagyokat. Amellett, hogy hihetetlen hangulatú a videó, a dal is szívmelengető ebben az őszi időben.

Az albumon található még a "Miss America" című dal is, melyet Whitney Houston halála inspirált (unplugged verzióban így hangzik a megindító megemlékezés). Emellett olyan közreműködőket és szerzőtársakat tudhatott maga mellett Blunt, mint Ryan Tedder a One Republic-ból vagy például Robopop, aki a Maroon 5, a Gym Class Heroes és Lana Del Rey számos slágeréért is felelős.