2020.11.24. - Emma

Kozma Orsi - Vulkán

Kozma Orsi - Vulkán
Megjelent Kozma Orsi legújabb, Vulkán címû szólóalbuma! Ahogy Orsitól megszokhattuk, erõteljes, pezsgõ, különös lemezt készített, az igényes zene kedvelõinek. Az új album felvételei több neves szerzõ közremûködésével készültek, megörvendeztetve a rajongókat egy sajátos, modern hangzásvilággal. A lemez igazán rendkívüli élmény a hallgatóknak, kissé eklektikus, kissé bizarr. Ahogyan Orsi többféle zenei stílusban kipróbálta már magát, így az új album anyaga is a maga sokféleségében alkot kerek egészet.
A könnyû, diszkó mûfajtól, a fülbemászó, légies szövegeken át, a súlyos, különös hangszerelésû, elgondolkodtató mondanivalóval bíró dalokon keresztül mindent megtalálunk az új lemezen.

Orsi hat évvel ezelõtt jelentette meg az utolsó (Igazi szerep címû) szólólemezét, a Vulkán címû új album munkálatai végsõ soron azóta tartanak. Ahogy mondani szokás, jó munkához idõ kell, az énekesnõben mostanra fogalmazódott meg a friss mondanivaló. Az új lemezen levõ dalok közül három már ismerõs lehet a hallgatóknak, a Csillagfény, a Szupererõ, és az Óceán, ez utóbbiból videoklip is készült. Ezek a korábbi szerzemények is helyet kaptak az új cd-n.


Az albumon található tíz dal közül nyolcnak a zenéjét és a szövegét az a Szakos Krisztián (Ákos, Caramel, Compact Disco) írta, akivel Orsi évek óta sikeresen dolgozik együtt. A két angol nyelvû dal egyikét, a Waves címû szerzemény zenéjét Tóth Dániel „Pixa” (Nobody Moves, Flour Tomi) a szövegét Bezzegh Éva írta.

A dalhoz tartozó video klipet nemsokára láthatja a közönség! A másik, Liar címû szám zenéjét Benedek Tamásnak (Neo, Drum & Dj) és Kozma Orsinak, a szövegét Bezzegh Évának köszönhetjük.

A lemez a Tom-Tom Kiadó gondozásában jelenik meg.
A felvételek a Gattaca és az ArtistFactory stúdióban készültek.