2024.04.25. - Márk

AC/DC: “Live At River Plate”

AC/DC: “Live At River Plate”
November 19-én jelent meg az AC/DC “Live At River Plate” címû albuma; legutóbb 20 évvel ezelõtt jelent meg élõ felvétele a bandának.

Az “AC/DC Live At River Plate” anyagát Buenos Airesben rögzítették 2009 decemberében közel 200 ezer rajongó jelenlétében (3 telt házas estén át), amikor az AC/DC 13 év kihagyás után visszatért Argentína színpadára. Az “AC/DC Live At River Plate” azt a legendás erõt, izgalmat és energiát örökíti meg, amirõl az AC/DC élõ koncertjei annyira híresek.
Ez a tökéletes élõ felvétel bemutatja a kiemelkedõ sikerû Black Ice World Tour (ahol összesen 5 millió rajongó elõtt léptek fel 28 ország 108 városában) legjobb koncertjeinek egyikét. Az “AC/DC Live At River Plate” 19 dala átível az AC/DC teljes repertoárján a régi klasszikus daloktól a legújabb sikerekig: “”Back In Black”, “Thunderstruck”, “You Shook Me All Night Long” vagy épp a “Rock N Roll Train”. A kiadvány megvásárolható lesz egy különleges, 3 vörös bakelitbõl álló csomagban csakúgy, mint 2 CD-t tartalmazó standard változatban, mely többféle borítóval és egy különleges 24 oldalas booklettel lesz kapható.

A 2011-ben megjelent “Live At River Plate” DVD megmutatta, mennyire izgatottan várták a rajongók az AC/DC Argentínába érkezését, és dokumentálta meghatározó színpadi produkciójuk felépítését. A DVD 17 országban debütált a listák #1 pozíciójában – köztük Magyarországon is, ahol 10 héten át vezette a Mahasz DVD listáját aranylemez minõsítést is elérve -, és megerõsítette azt a tényt, hogy a rajongóknak sosem elég az AC/DC-bõl. A “Thunderstruck” és a “Shoot To Thrill” “Live At River Plate”-klipje összesen 14 és 22 millió megtekintést ért el YouTube-on. Napjainkig az AC/DC klipjeit több mint 72 milliószor nézték meg online, ami átlagosan heti 600 ezer megtekintést jelent.

“AC/DC Live At River Plate” tracklista:

1. Rock N Roll Train
2. Hell Ain’t A Bad Place To Be
3. Back In Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Shot Down In Flames
7. Thunderstruck
8. Black Ice
9. The Jack
10. Hells Bells
11. Shoot To Thrill
12. War Machine
13. Dog Eat Dog
14. You Shook Me All Night Long
15. T.N.T.
16. Whole Lotta Rosie
17. Let There Be Rock
18. Highway To Hell
19. For Those About To Rock (We Salute You)