2024.04.18. - Andrea, Ilma

A GHB nem csak kábít, de közvetetten öl is!

A GHB nem csak kábít, de közvetetten öl is!
Nemi erõszak, rablás áldozata lehet az elkábított áldozat!

A GHB (gamma-hidroxibutirátnak, a köznyelvben Gina) a hidroxivajsavakhoz tartozó szerves vegyület. A természetben elõforduló anyag. Egészen kis mennyiségben található az emberi szervezetben is nagyrészt a központi idegrendszerben, valamint, borban, marhahúsban, citrusfélékben, és szinte minden állati szervezetben. Több országban a tiltott kábítószerek közé sorolták.
"Mindenki Figyelmébe Ajánlom!

Van egy GHB nevû szer,színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer, 3000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon megvásárolhatja boltban illetve rendelheti a neten.

Pár csepp italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány mp szédülés után ájulást.Hétvégi diszkókban a kiszemelt áldozat poharába cseppentik, amikor nem figyel oda.Miután összeesik,a "segítõkész" szemtanúk kiviszik és elrabolják végleg, vagy a nemi erõszak idejére,ami nem erõszak, hisz magatehetetlen az ember.

A szer gyorsan kiürül a szervezetbõl:az illetõ hamarosan magához tér, legfeljebb nem érti,hogyan került az adott helyszínre.Gyakorlatilag embert lopnak a szer segítségével.
Elõfordul hogy bontatlan (vagy annak tûnõ) üvegbe elõre beteszik.

Pld.:a játékbarlangban a nyertest meghívják egy üveg italra,azután az illetõ a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül.

Védekezni nem lehet ellene, csak megelõzni,a zal ha nem hagyja az ember a poharát felügyelet nélkül, illetve, ha üvegbõl iszik, a hüvelykujját az üveg száján tartja. Fontos hogy a társasággal érkezõk / társaságban levõk ne hagyják magukra soha egyik társukat se.
Kérem, adják tovább minél több embernek! Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos"

A drog elvonás tüneteit sokszor erõszakkal is nehéz lekezelni...