2024.03.29. - Auguszta

My Chemical Romance - Sing It For Japan

A zenekar újragondolta a Sing c. dalát - a dalból származó bevételeket a Japán földrengés és cunami áldozatainak szánják. A dal csak az iTunes-on kapható, de aki onnan nem tud vásárolni, az is segíthet.
A My Chemical Romance átdolgozta és újra felvette Sing c. dalát “SING It For Japan” címmel. A dal bevételeit a zenekar és kiadója az amerikai Vöröskereszt segítségével Japánnak adományozza. Az új feldolgozáson egy teljes vonószenekar mûködött közre, akiket Suzie Katayama karmester vezetett (aki korábban dolgozott már Prince-szel, Michael Jacksonnal, Madonnával és Elton Johnnal is), és õ csinálta a vonós hangszerelést is.

A producer a zenekar gitárosa, Ray Toro volt, a felvételek a Los Angeles-i Ocean Way Recording stúdióban készültek. “Mióta elõször felléptünk Japánban , a zenekart azóta különleges kapcsolat fûzi az országhoz” - mondja Toro. - “Turné közben értek minket a szörnyû hírek, és nagyon nagy hatással voltak ránk. Közzétettünk hát egy felhívást a rajongóinknak, hogy küldjenek rajzokat, videókat és egyéb üzeneteket, melyben együttérzésüket fejezik ki. A dalhoz készült videóba ezekbõl is beválogattunk. A dalban klasszikus Japán daltémákat is felhasználtunk, reméljük, ezzel ki tudjuk fejezni együttérzésünket Japán népe felé."

A klipet megnézhetitek a külön erre készült honlapon, a http://singitforjapan.com -on. Ugyanitt egy különleges póló is vásárolható, melynek bevételét szintén a katasztrófa áldozatai kapják. A zenekar másik gitárosa, Frank Iero is adományozott egy képet az ügynek, melyet õ készített Tokyoban, amikor a zenekar legutóbb ott járt, ám ebbõl csak 200 darab készült, ami már el is fogyott.