2024.04.25. - Márk

Új színfolt a zenei palettán: The New soul Band

Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs és a Sárik Péter Trió - Sárik Péter, Berdisz Tamás és Frey György - közremûködésével megalakult a The New Soul Band. Bemutatkozó koncertjükre 2011. március 9-én 21.00 órától kerül sor a Budapest Jazz Clubban.
Különleges formáció megszületésérõl számolhatunk be, tagjai a magyar zenei élet kiemelkedõ alakjai. Szirtes Edina Mókus klasszikus mûvészként végzett, hangszeres elõadóként és énekesnõként is meghatározó alakja a hazai világzenének és popzenének. Cserta Balázs sokszínûsége szintén ismeretes, jazz zenészként játszik a Modern Art Orchestraban, de nevét jól ismerik népzenei körökben is. A Sárik Péter Trió tagjai elismert és népszerû jazz zenészek, minden mûfajban jártasak.

"Mókussal már több lemezen mûködtünk közre session zenészként az elmúlt években, ám a zenekar gondolata elõször 2009-ben egy New York-i turnén fogalmazódott meg, ahol Falusi Mariannal játszottunk együtt egy zenés darabban. A koncertsorozat sikere, illetõleg az a tapasztalat, hogy nagyon jól tudunk együtt játszani vezetett oda, hogy közös projektbe vágjunk bele" - meséli Sárik Péter.

Nyitottság és virtuozitás jellemzi a zenekart, a mûfaji sokszínûséget a profizmus rendezi egységbe. Mókus énekhangja és hegedûjátéka, a népzene, a klasszikus zene és a jazz találkozása, a tárogató és az Ewi együtt új stílust teremt.

"A zenénk Soul - ami csak annyit takar, hogy szívbõl, lélekbõl jövõ improvizatív zene, amely mindenféle mûfaji korlátot felold" - jellemzi Szirtes Edina Mókus az új zenei csemegét.