2024.04.20. - Tivadar

Lady Gaga volt idén a legprovokatívabb a CNN szerint

Lady Gaga amerikai énekesnõt választotta az év legprovokatívabb hírességének a CNN amerikai hírtelevízió.
A világszerte fogható csatorna Showbiz Tonight címû mûsorának készítõi azokat a mûvészeket vették számításba, akik "zsigeri" reakciót váltottak ki, a leginkább meghökkentõ volt, a legnagyobb érdeklõdést keltette és mély hatást gyakorolt a társadalomban - részletezték a mûsorkészítõk a televízió honlapján.

A jelöltek végsõ csoportjában Lindsay Lohan, Miley Cyrus, Mel Gibson és Charlie Sheen is szerepelt, a gyõztes mégis Lady Gaga lett. "Még ha figyelmen kívül is hagyjuk masszív lemezeladásait, és Grammy-díj jelöléseit, az év Lady Gagáról szólt. Lázadó stílusa révén folyamatosan a címlapokon volt" - írták az internetes oldalon, felidézve többek közt az extravagáns énekesnõ húscafatokból készült "ruhájáról", amelyet az MTV Music Video Awards gáláján viselt.

A CNN adásának stábja emlékeztetett, hogy Lady Gaga számlálja a legtöbb követõt a Twitter közösségi protálon, és az õ klipjeinek nézettsége lépte át a mérföldkõnek számító egymilliárdos nézettségi határt a YouTube videomegosztó portálon. A híresség ugyanakkor jótékony célokat is támogat, kiáll a fizikai bántalmazás és a homoszexuálisok elnyomása ellen.