2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Még mindig vezet a Beatles

Az amerikaiak leginkább a Beatles brit zenekar koncertjére mennének el, szívesebben, mint Michael Jacksonére vagy Frank Sinatráéra - derült ki abból a felmérésbõl, amelyet a Vanity Fair magazin és a CBS tévécsatorna végzett 1137 fõs véletlen minta alapján. A kérdéseket telefonon tették fel.
A válaszolók 22 százaléka szeretné leginkább a Beatlest látni élõben. Húsz százalékot kapott Michael Jackson, 18-at Frank Sinatra, a negyedik helyre viszont klasszikus került: Wolfgang Amadeus Mozart 14 százalékkal.

A legidegesítõbbnek azt tartják a megkérdezettek, ha valaki lassan autózik a belsõ sávban - 33 százalékuk felelte ezt. A bosszankodási lista második helyére az éttermi mobiltelefonás került, a harmadikra a közterületi köpködés. A válaszadók negyede elég érdekesnek tartja életét ahhoz, hogy valóságshow-ként közvetítsék tévében, háromnegyedük ellenben nem.

Arra a feltehetõen meglepõ kérdésre, hogy kiket szeretnének gyerekeik nevelõszüleinek (ha történne velük valami végzetes), a legtöbben - 44 százaléknyian - azt válaszolták: egy kedves házaspárt valahonnan Iowából. A hírességek közül a Brad Pitt-Angelina Jolie párost hat százalék, a Tom Cruise-Katie Holmes duót három százalék jelölné meg.