2024.03.29. - Auguszta

Rekordot döntött új albumával a Take That

Több mint félmillió példányban kelt el a Take That új albuma a megjelenést követõ egy hét alatt, ilyen eladási mutatóra a XXI. században még nem volt példa Nagy-Britanniában.
A kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit fiúcsapata újra a klasszikus felállásban dolgozik, hiszen nyáron visszatért Robbie Williams, aki 1996-ban kilépett az öttagú formációból. Williams visszatérése mögött nyilvánvalóan az elmúlt idõszakban meglehetõsen sikertelen szólókarrierje áll.

A Prestige címû új Take That-albumot mintegy 520 ezer példányban vásárolták meg az elmúlt egy hét során; legutóbb az Oasis volt képes hasonlóra 1997-ben a Be Here Now címû lemezzel.

A Take That 2006-ban Williams nélkül állt újra össze, népszerûségébõl keveset veszített a kilencvenes évek óta: a 2008-as The Circus címû albumot bemutató turnéra öt óra alatt 600 ezer jegyet adtak el. 2009 májusban immár teljes létszámban indulnak egy 20 állomásos európai turnéra.

Az együttes (Robbie Williams, Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald, Jason Orange) több mint 40 millió lemezt adott el eddig. A Take That a Beatles után az elsõ olyan zenekar volt, amelyik négy egymást követõ slágerlista-vezetõ dalt produkált.