2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Anti Fitness Club: Angyal

Az AFC második, "LéleKzet" címet viselõ albumának elsõ klipforgatását hosszas munkálatok elõzték meg.
"Mindenképpen olyan kisfilmet szerettünk volna, amely erõsíti a dal mondanivalóját, miszerint a sors valahogy mindig olyan szituációkat szül, amelyek elõre visznek, még ha azok elsõ látásra vészjóslónak is tûnnek. Mintha valaki, egy külsõ, láthatatlan erõ - egy angyal - vigyázna rám" - nyilatkozta Molnár Tamás, a dal szerzõje és szövegírója.

"A zenekar tagjai fákként jelennek meg egy mesebeli erdõben, melyben tûzvész pusztít, majd egy hatalmas vihar képében égi segítség érkezik" - mesélte a forgatókönyvíró-producer, Szabó Zé.

A stáb green boxban rögzítette a képkockákat. A rendezõ, Indián elárulta, a képi világot illetõen azonnal egyetértettek: szürreális környezetet álmodtak meg, amelyhez hasonlót eddig többnyire Tim Burton filmjeiben láthattunk.

A zöld felületekre Manga István hónapokig tartó, aprólékos munkával varázsolt misztikus erdõt. "A legbonyolultabb feladat az interakció létrehozása volt a fiúk teste és a hozzájuk tartozó fák közt, a másik nehézséget a környezet elõállítása jelentette, mivel annak dinamikusan változnia kellett az események hatására." - magyarázta az animátor.

Az eredmény egy olyan alkotás, melyrõl túlzás nélkül állíthatjuk, hogy példa nélküli a magyar könnyûzene világában: a klip szakmai berkekben is osztatlan sikert aratott.

"Amikor megmutattak egy-egy képkockát, vagy jelenetet, lepadlóztam, és éreztem, hogy itt valami óriási dolog van készülõben. A legvadabb álmainkat is felülmúlták a látottak! Tanúbizonyság lehet ez a video arra, hogy képesek vagyunk a folytonos megújulásra, és a zeneiség mellett komoly hangsúlyt helyezünk a vizualitásra is. Úgy érzem, valami olyat hoztunk létre, ami nem csak a zenekar életében lehet mérföldkõ..." - tette hozzá az AFC frontembere.