2024.03.29. - Auguszta

Sziget 2010: MR2 Színpad

Hároméves születésnapját ünnepli június 1-én az MR2-Petõfi Rádió. Az adó az elmúlt 36 hónapban a hazai könnyûzenei élet meghatározó szereplõjévé nõtte ki magát, zenei és szociokulturális értelemben egyaránt igazodási ponttá vált.
Folyamatosan bõvülõ, a hazai és a nemzetközi zenei élet változásaira és újdonságára fokozottan érzékeny kínálata sokszínû és izgalmas, a poptól a világzenéig, a rocktól a lounge-on át az urban zenékig ível. Az adó az elmúlt három évben több száz, eddig a hazai rádiós piacon egyáltalán nem, vagy alig játszott hazai és külföldi elõadót mutatott be a közönségnek. Ezzel a zenei kínálattal az MR2-Petõfi Rádió továbbra is alternatívája tudott maradni az országos kereskedelmi rádiókban megszokott zenei kínálatnak.

Az MR2-Petõfi Rádió színes kínálatát a napi dalfolyam mellett közkedvelt, saját gyártású zenei mûsorok, többek közt az MR 8-as stúdiójából sugárzott Akusztik, a világzenei Passzport vagy a rádió rezidens DJ-it felvonultató MR2 DJ Set, a zenei tartalom mellett pedig hasonlóan kreatív, filmes, kulturális, és életmód jellegû tematikus mûsorok teszik teljessé.

Az MR2-Petõfi Rádió a mûsorszolgáltatáson kívül is igen aktív. Immár rendszeresnek mondható turnéin mutatja be - határainkon innen és túl - a legkedveltebb hazai koncertzenekarokat és -elõadókat, és hasonló tematikával, saját színpadaival a nagyobb nyári fesztiválokon is jelen van, így a Szigeten is, ahol többek mellett a Quimby, Péterfy Bori, a Kiscsillag, a Pannonia All-Stars Ska Orchestra, a 30Y, az Irie Maffia, a Barabás Lõrinc Eklektric vagy a Heaven Street Seven lesz színpadon.