2024.04.25. - Márk

Búcsúturnéra indult a Scorpions

Csaknem ötven év után befejezi pályafutását a rockzene német zászlóshajója: a Scorpions megkezdte világkörüli búcsúturnéját.
Klaus Meine énekes, Rudolf Schenker gitáros és társaik hétfõn este nyolcezer rajongó elõtt játszottak Prágában, Get Your Sting and Blackout címû turné elsõ állomásán. Az 1965-ben alakult együttes 2012-ig a világ öt kontinensén szeretne búcsút venni közönségétõl. Fellépnek többek között Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Chilében is.

A Scorpionsnak pénteken jelenik meg legújabb, Sting in the Tail címû lemeze, ami a legutolsó lesz - sorrendben 33. lemezük. A búcsúturnét követõen a tagok - Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs gitáros, Pawel Maciwoda basszusgitáros, James Kottak dobos - visszavonulnak a zenéléstõl.

A többszörös tagcserén átesett zenekar negyvenöt év alatt több mint százmillió lemezt adott el dalaiból, közülük kétszáz platina- és gyémántlemez lett. Eddigi koncertjeik száma meghaladja a háromezret. Legnagyobb slágereik közé tartozott a Still Loving You, a Rock You Like a Hurricane, a Holiday vagy a Wind of Change. White Dove címmel feldolgozták az Omega együttes Petróleumlámpa címû dalát.