2024.04.20. - Tivadar

Sir Paul McCartney beindul

Európai koncertsorozatra indul decemberben Sir Paul McCartney (a képen).

A Beatles egykori tagja, aki legutóbb öt éve turnézott Európában, a csütörtöki bejelentés szerint ezúttal háromhetes nyugat-európai körutat tesz.
A Good Evening Europe - Jó estét, Európa - címû turné december 2-án kezdõdik Hamburgban, ahol a Beatles az 1960-as évek elején, még jórészt ismeretlen kezdõként rendszeres vendég volt.

Sir Paul december 3-án Berlinben, 9-én a hollandiai Arnhemben, 10-én Párizsban, 16-án Kölnben, 20-án pedig Dublinban lép fel, majd 22-én a londoni O2 arénában zárja a turnét.

A 67 éves McCartney igencsak erõs tempót diktál az idén: a nyáron öthetes, hatalmas sikerû amerikai koncertkörutat tett.

A decemberi európai koncertek jegyeit hétfõn kezdik árusítani.

A rajongóknak jó adag szerencsére lesz szükségük a jegyszerzéshez, mivel "Macca" népszerûsége töretlen. Ezt jelzi, hogy a Las Vegas-i Hard Rock Hotelben tartott nyári bulijára hét másodperc alatt fogytak el a belépõk az interneten. Ez a koncert valószínûleg jegyeladási sebességrekordot döntött, ugyanis másodpercenként átlagosan hatszáz jegy kelt el.

Az érdeklõdést nyilván még tovább növeli az a nemrégiben közölt - bár hivatalosan meg nem erõsített - brit sajtóértesülés, amely szerint Sir Paul jövõre még lebonyolít egy nagy világturnét, aztán visszavonul.

Kertész Róbert/MTI