2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Abba - The Show - ráadáskoncerttel

Budapest, 2009. január 21., szerda (MTI) - Két alkalommal is bemutatják Budapesten a világ legnagyobb ABBA-showját, amelybõl eredetileg csak egy elõadást terveztek.

Az eredeti terv szerint csak február 11-én adták volna elõ a svéd együttes halhatatlan slágereibõl álló kétórás musicalt, de a várakozáson felüli érdeklõdésre tekintettel a menedzsment és a szervezõ ShowTime Budapest Kft. megállapodott a február 10-i ráadáskoncertben - közölték a szervezõk. Az elõadások mindkét nap fél 8-kor kezdõdnek.
A világsikerû produkció a zürichi Hallenstadion, a müncheni Olympiahalle, a berlini O2 Aréna, a londoni Wembley Aréna és a Royal Albert Hall után látható a Budapest Sportaréna színpadán. A produkció 6 kamionnal és 50 fõs személyzettel érkezik Budapestre.

Az ABBA a mai napig 2 millió lemezt ad el évente. A The Show követi az együttes történetét az Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésétõl a legnagyobb sikerekig. A történet a hatvanas évek végén kezdõdik, amikor Björn, Benny, Agnetha és Frida elõször találkoztak.

A produkció utazásra viszi a nézõt az ABBA sztárrá válásának történetében olyan dalok kíséretében, mint a Waterloo, az SOS, a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Money Money Money, Knowing Me Knowing You. Eddig több mint 1 millióan látták a musicalt, a "csúcspont" a teltházas Hollywood Bowl-i elõadás volt - olvasható a koncertügynökség sajtóanyagában.

A hivatalos Nemzetközi ABBA Fanklub véleménye szerint ez a legjobb ABBA az eredeti ABBA óta, "valódi ABBA-élményt" nyújt.