2024.04.18. - Andrea, Ilma

Fesztivál–teleportálót fabrikáltak a SZINesek, Kwabs a SZIN-en

Fesztivál–teleportálót fabrikáltak a SZINesek, Kwabs a SZIN-en
Fesztivál–teleportálót fabrikáltak a SZINesek, Kwabs a SZIN-enA korábban bejelentett nemzetközi nevek - így például Jasmin Thompson, a Dubioza Kolektiv, a Foreign Beggars vagy a 2Unlimited – mellé sorakozott a BBC Sound of 2015 listás Kwabs is. A hazai sort pedig a 30Y, a Vad Fruttik, Paddy and the Rats, a Belga és a Honeybeast erősíti. A korábban Greener Festival díjas SZIN idén is a fentartthatóságot tűzte zászlajára, emellett elkészítették a világ legbulisabb fesztivál teleportáló gépét. Érkezik tehát a Szegedi Tisza-partra generációjának nagy teghetsége, a ghánai származású, de londoni születésű Kwabs, aki tavaly fantasztikus koncertet adott a Szigeten, így garantált, hogy a SZIN közönségét is elvarázsolja majd.
A finoman melankolikus, neo-soul és "Synth&B" stílusban utazó Kwabs Walk című kislemeze az egész kontinensen hatalmas sikert aratott, több országban, köztük nálunk is vezette a slágerlistákat. A jelenlegi angol pop/soul szcéna egyik legizgalmasabb előadóját a közönség és a kritika is egyaránt dicsőíti. Tavaly szeptemberben jelentkezett bemutatkozó nagylemezét ezúttal a SZINen mutatja be a hazai közönségnek.
Kwabs itt.

A tavaly elindított „Te vagy a Főnök interaktív fesztivál beszavazó show”–ról a SZIN 2016 szervezői elárulták, hogy brutálisan sok szavazatot kaptak a hazai fesztiválzenekarok legjobbjai is. Az eddig sem szegényes hazai fellépők listájára immár felkerült a 30Y, a Vad Fruttik, az ír punk rock kocsmazenét játszó miskolci zenekar, a Paddy and the Rats, a Belga, és a szegedi Honeybeast is


Szeged mission
A SZIN szervezői megalkották a világ legbulisabb fesztivál teleportáló gépét: a SZIN FÜLKE az ország bármely pontján felbukkanhat, és a fiatalok azonnal belekóstolhatnak Szeged SZINES fesztiválhangulatába. A SZIN FÜLKE küldetése - túl azon, hogy minél többen átéljék ezt a hangulatot – az, hogy kiSZINezze a tanulással és a robotolással túlcsordult szürke hétköznapokat A SZIN FÜLKE ahol felbukkan, ott kedvezményes bérleteket, SZIN 2016 relikviákat is találhatnak a nyár végi fesztiválra készülők.

SZIN 2016, a fenntartható fesztivál
Gőzerővel készülnek a SZIN 2016 installációi, amelyeket csak és kizárólag újrafelhasznált anyagokból állítanak össze, zöld energiával működnek, és a szervezők elmondása szerint brutális hangulatot varázsolnak Szeged gyönyörű Tisza partjára! A Szegedi Ifjúsági Napok egyedüli magyar fesztiválként a Greener Festival Awards-on is bezsebelt egy jutalmat, ami hatalmas megtiszteltetés, egyben felelősség is. SZIN 2016: „Küldetésünk, hogy a felszabadult fesztiválozás közben, a jövő generációival megkedveltessük a zöld energiák hétköznapi felhasználását, megtanítsuk velük a környezettudatos élet fontosságát nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is.”