2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rekordot döntött az EFOTT

Rekordot döntött az EFOTT
Rekordot döntött az EFOTTMinden eddiginél többen, 103 ezer 467-en látogattak el az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. Maszlavér Gábor fesztiváligazgató elmondása szerint a szervezők már most azon gondolkodnak, milyen újításokkal készüljenek jövőre. A jubileumi, 40. fesztivált Velencén rendezték július 14-től 19-ig. A koncertek tizenkét zenei helyszínen zajlottak, a zárónapot egy maratoni, négyórás szülinapi show zárta, amelyen a hazai könnyűzenei színtér nyolc különleges produkciója aratott sikert.
Az EFOTT külföldi fellépői között volt Dub FX, Borgore és Otto Knows, a magyar felhozatal részeként látható és hallható volt Ganxsta Zolee és a Kartel, a Punnany Massif, a Quimby, a Wellhello, a PASO, a 30Y, a Tankcsapda, az Anna and the Barbies, a Subscribe, a Leander Rising, a Biebers, a Cloud 9+, az Ivan & the Parazol vagy Kis Grófo.

Az utolsó napon a Mary PopKids Somló Tamással, a Magashegyi Underground Bornai Tiborral, a Kaukázus Vincze Lillával, a Wellhello Náksi Attilával, a Punnany Massif Ganxsta Zolival és Big Daddy Lacával, az Intim Torna Illegál Kozsóval, a Hősök az Animal Cannibalsszal, a Brains pedig Kállay-Saunders Andrással együtt zenélt. A szuperkoncert tortával, konfettizáporral és látványos tűzijátékkal zárult. A szervezők tájékoztatása szerint nagy volt az érdeklődés a sportprogramok, a teqball és vízifoci és sárkányhajó futam iránt, a turisztikai programok közül a lovaskocsis bortúra emelkedett ki. „Már most azon gondolkodunk, milyen újításokkal készüljünk jövőre és természetesen azon is, hogyan lehet még jobb a rendezvény” – idézte a közlemény Maszlavér Gábor fesztiváligazgatót.