2024.03.29. - Auguszta

Elstartolt az EFOTT

Elstartolt az EFOTT
Elstartolt az EFOTTMegkezdődött kedd délután Velencén a 40. Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). Az 1976 nyarán 25 felsőoktatási intézménnyel megszervezett rendezvény – amelyen mintegy háromszáz fiatal szórakozott együtt – akkora fesztivállá nőtte ki magát, hogy korábban Velencén több mint 86 ezer, majd 88 ezer, később pedig 92 ezer fiatal részvételével rendezték meg. A fesztivál alkalom a találkozásra az ország különböző helyeiről érkező diákoknak. Az EFOTT nemcsak fesztivál, hanem komplex élmény, 24 órás programot kínál a résztvevőknek 22 hektáron.

A zenei programok 12 helyszínen zajlanak, több mint 250 produkció lesz látható és hallható. Fellép mások mellett a húszéves jubileumát ünneplő Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Punnany Massif, a Quimby, a Wellhello, a PASO, a 30Y, a Tankcsapda, az Anna and the Barbies, a Subscribe, a Leander Rising és a Biebers.

Az EFOTT záróeseménye egy színpadi elemekben és látványvilágban gazdag négyórás koncertfolyam lesz, amelyen az elmúlt négy évtized magyar könnyűzenéjének fontos pillanatait idézik fel közös produkciókkal. A Mary PopKids Somló Tamással, a Magashegyi Underground Bornai Tiborral, a Kaukázus Vincze Lillával, a Wellhello Náksi Attilával, a Punnany Massif Ganxsta Zolival és Big Daddy Lacával, az Intim Torna Illegál Kozsóval, a Hősök az Animal Cannibalsszal, a Brains pedig Kállay-Saunders Andrással együtt zenél.