2024.04.19. - Emma

I.e. 10.000

Egy távoli, hegyi törzs fiatal vadásza, D'Leh (Steven Strait) beleszeret a gyönyörûséges Evoletbe (Camilla Belle). Ám amikor faluját misztikus harcosok támadják meg, és elrabolják Evoletet, D'Leh néhány vadásztársával együtt felkerekedik, hogy megtalálja szerelmét, még ha ezért akár a világ végéig is üldöznie kell a merénylõket.
Az ismeretlen vidékeken vándorolva, felfedezik, hogy más civilizációk is léteznek a világban, illetve, hogy az emberiség sokkal messzebb jutott már a fejlõdésben, mint ahogyan azt õk valaha is gondolták. Útjuk során újabb törzsek csatlakoznak hozzájuk, akiket szintén megtámadtak a misztikus harcosok, így kis csapatuk végül egy egész hadsereggé növi ki magát. Sorsukat követve e fura gyülekezet tagjainak történelem elõtti ragadozókkal és a zord természettel is meg kell küzdeniük.

Hõsi utazásuk végén pedig felfedeznek egy minden képzeletet felülmúló, letûnt civilizációt, melynek a piramisai az égig érnek. És valójában ez az a hely, ahol az õ küldetésük is beteljesedik. Szembe kell ugyanis szállniuk azzal az önkényuralkodóval, aki népük tagjait kegyetlenül rabszolgasorba taszította; illetve ebben a városban érti meg D'Leh is, hogy nem csupán Evolet, hanem az egész emberiség megmentésére hivatott.