2020.11.24. - Emma

Garami Gábor saját zenekart alapított

Talán kevesen tudják, hogy Garami Gábor, a Danubius Rádió népszerû mûsorvezetõje nem csupán az éteren keresztül szórakoztatja a zenekedvelõket. Gábor ugyanis a stúdión kívül a színpadon is teljesíti a kívánságokat. Még tizenhét éves korában kezdett el dobolni, ma pedig már – Jamsterdam néven – saját zenekarával játssza a 70-es, 80-as és 90-es évek legsikeresebb funky és pop slágereit. Repertoárjuk kizárólag feldolgozásokból áll, amelyek között olyan nagyszerû örökzöldek szerepelnek, mint Michael Jackson, Gloria Estefan, Phil Collins vagy James Brown kiválló dalai.
„Egy nagy álmom vált valóra ezzel a zenekarral – meséli Gábor. Nem csak azért, mert az ország egyik legjobb énekesnõjével zenélhetek egy csapatban, hanem mert mindig is vágyam volt, hogy a fiatalságom legnagyobb slágereit játszhassam el. Ez most végre sikerült. Többször próbálkoztam már zenekar alapítással, voltak, amelyek ideig-óráig mûködtek is, de talán most rátaláltam azokra az emberekre, akikkel igazán jó csapatot alkotunk együtt.”

A Jamsterdam egy funk-soul-disco zenekar, ami az elmúlt évben alakult, Robert Kramers vezetésével, aki eddig Hollandia egyik legnépszerûbb parti-zenekarában muzsikált. A profi zenészekbõl álló funky csapat sikerét és az utánozhatatlan "Jamsterdam feeling"-et Farkas Zsófi már számos helyen hallott hangja, az öttagú ritmusszekció dobosa, maga Garami Gábor és a zenekar további profi zenészei garantálják. Nagyobb koncerteken, rendezvényeken 3 tagú fúvós-szekció és egy ütõhangszeres teszi még látványosabbá a show-t.

A zenekar július 3-án a Cafe Del Rio színpadán szórakoztatja örökzöld slágereivel a közönséget. Ahol feltehetõen a jó zenén kívül egy hangulatos zenés partiban is része lehet annak, aki ellátogat a Rióba.