2021.06.22. - Paulina

Trisztán + Izolda

A történet alapja az idõtlen kelta mítosz, mely egy mindent elsöprõ szerelem, fájdalmas veszteségek, mondák és sorsok meséje. Ridley Scott, a film executive producere, már ismerõs a téma ábrázolásában, és régi vágy volt, hogy a Rómeó és Júlia történetét is megelõzõ regét csatákról, királyi intrikákról és az embert keresztre feszítõ szerelemrõl filmvászonra vigye.
"Van két ember, két külön oldalon, szinte teljességgel kizárt, hogy találkozzanak - mégis egymásra találnak. Epikus történet, mely az ember alapvetõ viselkedésében gyökerezik, mely örök" - nyilatkozta filmjérõl.

Elõször a háború miatt kettészakadt ország, késõbb a király iránti hûség kényszeríti a két fõhõst, Trisztánt (James Franco - Pókember 2, A nagy mentõakció, Sonny) és Izoldát (Sofia Myles - Mansfield Par, Underworld, Szunnyadó gyilkosság) mélyrõl fakadó, elementáris szerelmük elnyomására. Magukba kell fojtsák érzelmeiket a béke és Anglia jövõjének érdekében.

Bármit is tesznek azonban érzelmeik ellen, a sors mégis egymás karjaiba sodorja õket, kockára téve minden politikai és családi kapcsolatot, hogy, ha egyetlen pillanatra is, de egymáséi lehessenek. És mit tesz vajon Lorda Marke (Rufus Sewell - Hamlet, Tója, A makrancos hölgy) , aki az egyik szerelmes fiatal felé atyai érzéseket, a másik felé pedig õszinte szerelmet érez... a "fiú" , a feleség és a politika...