2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Joe Satriani – Satchurated: Live In Montreal

Joe Satriani – Satchurated: Live In Montreal
JOE SATRIANI, a világ egyik legnagyobb tiszteletben tartott és leginnovatívabb gitárosa bejelentette, hogy „Satchurated: Live in Montreal” címû élõ koncertfilmjének megjelenése április 23-án volt az Epic Records/Sony Music gondozásában. A „Satchurated” hanganyagának producere maga Satriani és Mike Fraser volt. A koncertfilm, melyet Pierre & François Lemoureaux rendezett, 3D-s Blu-ray lemezen és standard DVD-n is elérhetõ.A „Satchurated”-et Satriani „Black Swans and Wormhole Wizards” albumát támogató „The Wormhole” turnéja során rögzítették élõben a montreali Metropolisban, Kanadában.
A 2010. december 12-i teltházas koncertet a Grammy- és Emmy-díj nyertes koncertfilm készítõk, Pierre és Francois Lamoureux rögzítette. A „Satchurated: Live in Montreal” idén márciusban néhány moziban is bemutatásra került limitált ideig világszerte.

Satriani legjobb elõadását összesen 10 kamerával rögzítették 2D-ben és 3D HD formátumban is. A nagy felbontású felvételnek köszönhetõen Satriani játékát ugyanolyan élvezetes látni, mint hallgatni. Minden egyes akkord váltás úgy lett rögzítve és bemutatva, mintha valaki egy nappalijában megrendezett koncerten venne részt egymaga, így nem kétséges, hogy Satch rajongói már alig várják a film megjelenését.

Az elmúlt két évtizedben Satriani körbeutazta a világot, teltházas koncerteket adva önálló koncertjein, illetve a G3 nevû all-star gitár extravaganza alapítójaként. Stúdió és élõ albumai napjainkig több mint 10 millió példányban keltek el, és számos szóló lemeze közül kettõ platina, míg négy másik aranylemez lett Amerikában, melyek összesen 15 Grammy-díj jelölést is hoztak számára. Mellék-projektje, a Chickenfoot – melyben a Van Halen egykori frontembere, Sammy Hagar, egykori basszusgitárosa, Michael Anthony, és a Red Hot Chili Pappers dobosa, Chad Smith is játszik -, debütáló albuma aranylemez lett, és nemrég jelentette meg második stúdió albumát.

Satriani szintén feltûnik az Oscar-díjra jelölt „Pénzcsináló” (Moneyball) címû Brad Pitt filmben, melyben újra alkották saját, a 2002-es Baseball bajnokság nyitó napján, az Oakland A csapat pályáján elõadott himnuszát. 2012 márciusában Satriani újjáélesztette a G3 „Down Under” turnéját, melyen legendás gitáros barátaival, köztük Stevei Vaijal vesz részt, és mely augusztusban Budapestet is érinti Steve Morse-szal kiegészülve.

„Satchurated: Live in Montreal” dallista:

Disc 1:

‘Ice 9′
‘Hordes Of Locusts’
‘Flying In A Blue Dream’
‘Light Years Away’
‘Memories’
‘War’
‘Premonition’
‘Satch Boogie’
‘Revelation’
‘Pyrrhic Victoria’
‘Crystal Planet’
‘The Mystical Potato Head Groove Thing’
‘Dream Song’

Disc 2:

‘God Is Crying’
‘Andalusia’
‘Solitude’
‘Littleworth Lane’
‘Why’
‘Wind In The Trees’
‘Always With Me, Always With You’
‘Big Bad Moon’
‘Crowd Chant’
‘Summer Song’

Bonus tracks:

‘Two Sides To Every Story’
‘The Golden Room’