2024.04.19. - Emma

One Direction: Up All Night

One Direction: Up All Night
A One Direction történelmet írt, amikor “Up All Night” címû bemutatkozó albumuk az amerikai Billboard 200-as lista legelsõ pozíciójában debütált a 176 ezer példányt is meghaladó eladott darabszámnak köszönhetõen. Ezzel pedig a lista történetében õk lettek az elsõ olyan brit banda, akik az amerikai lista elsõ helyén debütáltak elsõ lemezükkel. Az “Up All Night” címû korong a digitális letöltési listák elsõ helyét is azonnal elfoglalta, a megjelenést követõ néhány percen belül.A One Direction rajongói világszerte megmozgattak minden közösségi portált, ezáltal is terjesztve a One Direction-mániát.
Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson és Zayn Malik rajongói világszerte a listák legelsõ pozíciójába juttatták a banda zenéjét. A One Direction klipjeit több mint 204 milliószor tekintették meg YouTube-on, több mint 12 millióan követik Twitter-bejegyzéseiket, és több mint 3,6 millió rajongójuk van Facebookon. A “What Makes You Beautiful” címû dalukhoz készült videót eddig több mint 75 milliószor nézték meg: http://www.youtube.com/watch?v=QJO3ROT-A4E

A One Direction 2010-ben vált ismertté, miután feltûnt a brit X Factor színpadán. Debütáló albumuk, az “Up All Night” címû korong 12 országban nyitott a legelsõ pozícióban, és tripla platina státuszt ért el Írországban, dupla platina lett az Egyesült Királyságban és Ausztráliában, valamint Új-Zélandon a platina státuszt érte el. 6 hónap alatt több mint 4,2 millió lemezt adtak el világszerte. “What Makes You Beautiful” címû dalukkal BRIT Awardot nyertek, és ez a nóta szintén a listák #1 slágere lett az Egyesült Királyságban és Írországban egyaránt. Az Amerikai Egyesült Államokban ebbõl a kislemezbõl több mint 131 ezer példány kelt el a megjelenés elsõ hetében, ezzel pedig a Billboard Digital Songs chart 12. helyét szerezték meg maguknak. Azzal pedig, hogy a Billboard Hot 100-as lista 28. pozíciójában debütált a daluk, õk lettek a legsikeresebb brit banda a Spice Girls 1998-as slágerlistás debütálása óta.

Harry Styles a következõket nyilatkozta: “Egyszerûen nem hisszük el, hogy elsõk vagyunk Amerikában! Ez már túlmutat azon, hogy egy álmunk vált valóra. Szeretnénk megköszönni minden egyes amerikai rajongónknak, hogy megvette az albumot, és hogy ennyire támogat bennünket!”

Niall Horan hozzátette: “Most tudtuk meg, hogy az elsõ hely a miénk az amerikai listán, képzelhetitek, milyen érzés! Amikor csapatban kellett énekelnünk, el sem tudtuk képzelni, hogy Amerikába jöjjünk vagy megjelentessünk egy önálló albumot, úgyhogy nekünk az, hogy az amerikai listák elsõ helyén ücsörgünk, teljesen hihetetlen. Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, aki támogat bennünket Amerikában!”

A 2010-es brit X Factor felfedezett csapatát a producer és mentor Simon Cowell szerzõdtette Syco Music nevû kiadóján keresztül 2011-ben az amerikai Columbia Recordshoz.

Simon Cowell így nyilatkozik: “Nem is örülhetnék jobban a One Direction sikerének, ezek elképesztõ eredmények! Megérdemlik. És nekik vannak a legjobb rajongóik az egész világon!”

Múlt héten New Yorkban több mint 10 ezer rajongó nézte élõben a banda elsõ élõ televíziós fellépését az NBC Today Showjában, a Rockefeller Plazában. Rekord számú rajongó jött el a fiúk albumdedikálására is. Az amerikai One Direction mániát jól szemlélteti ez a tegnap feltöltött videó: http://www.youtube.com/watch?v=FMueitNN8HI

A One Direction hamarosan elõadja “What Makes You Beautiful” címû dalát a Nickelodeon Kids Choice Awards díjátadón március 31-én, és a srácok feltûnnek az iCarly “iGo One Direction” epizódjában is, mely április 7-én lesz látható a Nickelodeonon Amerikában. Ráadásul Sofia Vergara is vendégül látja a One Directiont április 7-én a Saturday Night Live címû mûsorban.

2013-as turnéjuknak az Egyesült Királyság és Írország arénái adnak otthont, az egyes állomásokra pedig azonnal elkelt minden jegy, így újabb idõpontokat kellett a turnéhoz adni. Az elsõ napon 300 ezer jegyet vettek meg a rajongók. A One Direction Ausztráliában és Új-Zélandon tartandó turnéjára mindössze 3 perc alatt fogyott el minden jegy.

A One Directiont Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles és Louis Tomlinson alkotja. Mindannyian az Egyesült Királyságból származnak Horant kivéve, aki ír. Mind az öt srác (18-20 év közöttiek) szólóénekesként érkezett a 2010-es X Factor meghallgatásra, ahol végül Simon Cowell javaslatára csapatban folytatták a versenyt, melynek köszönhetõen minden idõk egyik legnépszerûbb versenyzõi lettek. Az Top3-ban fejezték be az X Factort, eközben pedig gigantikus rajongótáborra tettek szert.