2024.04.25. - Márk

ifj. László Attila: Ezer szív együtt dobban

ifj. László Attila: Ezer szív együtt dobban
ifj. László Attila az erdélyi kisvárosból, Kézdivásárhelyrõl indulva nevezett be a Csillag Születik 2011-es mûsorába, ahol a TV nézõk nagyon gyorsan szívükbe zárták és hozzásegítették a mûsor megnyeréséhez. Attila elsõ saját albuma 2012. március 22-én jelent meg „Ezer szív együtt dobban” címmel. Az lemezen 10 vadonatúj dal található, plusz 1 bónusz track, amely a Balázs Fecóval énekelt „Hazafelé” címû duett. A dalokat Závodi Gábor, Dandó Zoltán és Krenyiczky Ervin szerezte, a dalszövegek nagy részét Kovács Enikõ írta.
A lemez nótái között találkozhatunk játékos, fiatalos számokkal, viszont jelen vannak rajta komolyabb mondanivalójú dalok is.
Az album meghallgatásával méginkább megismerhetjük Attilát, származását, eddigi élethelyzetét, és a rajongók megtudhatják azt, hogy õ teljesen másképp élte meg a versenyt, mint azt sokan gondolták. Sokkal mélyebb érzések vannak benne, mint amiket a Csillag Születikben megismerhettünk.

Nem egy kidolgozott életpálya eredményének az ünneplése volt a gyõzelme, hanem egy gyerek bizonytalansága keveredett a feltörõ örömmel, ahogy látja a felé áradó rajongást és szeretetet. Attila viszonylag rövid idõ alatt tudott a mélybõl feljutni a csúcsra.

Az album elsõ rádiós dala, a „Ha elfogy a levegõ” arról szól, Attila hogyan élte meg a televíziós mûsort. Krenyiczky Ervin, a dal szerzõje és szövegírója mindezt így foglalta össze:

„A dalban és szövegben – miután megismertem Attila történetét, származását, eddigi élethelyzetét – azt a következtetést vontam le, hogy teljesen másképpen élte meg az adott versenyt, pillanatokat mint azt gondolják a nézõk. Sokkal mélyebb érzések voltak benne, sok bizonytalanság, kétség, amit magával hozott. Ahonnan indult, a Csillag Születik fényévekre van. Nem egy kidolgozott életpálya eredményének az ünneplése volt a gyõzelme, hanem egy gyerek bizonytalansága keveredett a feltörõ örömmel, ahogy látja a felé áradó rajongást és szeretetet. Inkább volt torokszorító érzés, ha elfogy a levegõ, mint egy beteljesülés. Ezt bevallani õszintébb dolog, mint hõsként viselkedni ebben a helyzetben. A szöveg nem csak Attiláról szól, hanem arról, hogy egy viszonylag rövid idõ alatt a mélybõl feljutni a csúcsra minden öröm és szeretet ellenére kihívás. A dalon belüli hangnemváltásokkal és fokozásokkal, visszalépéssel szerettem volna ezeket az érzéseket kifejezni. A dal „reményteli” hangulatával pedig bíztatást adni a hallgatónak a hétköznapokban. Akit kedvelnek, akiért rajonganak, az is pontosan annyira törékeny bizonyos helyzetekben mint önmaguk.”

Dallista:

01.Tanárnõ kérem

02. Otthonom

03. Jöjjön az õsz, jöjjön a tél

04. Játék

05. Ölelnélek

06. Álmodom

07. Angyalom

08. Ha elfogy a levegõ

09. Mindig megtalálsz

10. Látlak még

11. Hazafelé (duett Balázs Fecóval)