2024.04.20. - Tivadar

Foo Fighters: Wasting Light

Foo Fighters: Wasting Light
Az elsõ héten 235.000 eladott példánnyal a Foo Fighters 7. stúdióalbuma az együttes elsõ olyan korongja, mely Amerikában is az elsõ helyen debütált!

A Foo Fighters 7. stúdióalbuma az együttes történetében az elsõ, amely az amerikai listák élén debütált, és amelybõl 235.000 példány kelt el április 11-i megjelenése óta a Sony Music/Roswell/RCA gondozásában – több mint a duplája a heti második helyezett (Adele) lemezének, és több mint a lista Top 5 szereplõinek (Alison Krauss, Paul Simon, Mana) lemezeibõl összesen.
A „Wasting Light” további 11 országban debütált az elsõ helyen, beleértve az Egyesült Királyságot is, ahol véget vetett Adele 11 hete tartó listavezetésének; Ausztráliában és Új-Zélandon a digitális vásárlások száma rekordot döntött: még sosem kelt el ennyi album 1 hét alatt a két ország zenei történelmében.

A „Wasting Light” 12 elsõ helyezése megduplázta a korábbi 6 nemzetközi elsõ helyezést, amit az „Echoes, Silence, Patience&Grace” ért el 2007-ben. Amellett, hogy hazájukban, Amerikában megszerezték a lista elsõ helyét, õk vezetik a chartokat az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Svédországban, Finnországban, Norvégiában és Szingapúrban is.

A teljes sikertörténethez az is hozzátartozik, hogy a Foo Fighters 16 éves történetében a „Wasting Light” címû korong kapta a legjobb visszajelzéseket. A Rolling Stone magazin 4 csillagos értkelésében David Fricke a következõt írta: „a legjobb Foo-album az elsõ két lemezük megjelenése óta”. A Us Weekly az album kapcsán megjegyezte, hogy „a rock nem halt meg”, míg a People magazin 4 csillagot adott a korongra, és a „töretlen intenzitású” jelzõket használta; az Entertainment Weekly A-val jutalmazta a lemezt, és a következõ összefoglalót írta: „Megérkezett a csoda: a Foo Fighters sosem tûnt olyan bandának, akik hátrafelé néznek. A „Wasting Light” egy erõs rock&roll kiadvány, mely pontosan azokat a fülbemászó, jellegzetes Foo-dallamokat hozza el nekünk, amiért annyira szeretjük õket, és totálisan nem foglalkoztak a tömegek rigolyáival.”