2024.04.18. - Andrea, Ilma

Wasting Light

Wasting Light
Az április 11-én, a Roswell/RCA/Sony Music gondozásában jelent meg „Wasting Light” a Foo Fighters 7. stúdióalbuma.

Az elsõ sláger a "Rope", melyet a Rolling Stone magazin eképp jellemez: "hairy-testicled, devil-dicked atomic beast". A Foo Fighters "Wasting Light" címû albumának producere Butch Vig volt, míg a keverésért Alan Moulder felel. Az album érdekessége, hogy a zenei anyagokat analóg módon rögzítették Dave Grohl garázsában a kaliforniai San Fernando Valley-ben.
A számítógépek és utómunka hiányának köszönhetõen egy meglehetõsen erõs és kohezív album jött létre, mely több mint 15 éves karrierjük egyik meghatározó pontja: a "Rope" címû elsõ daltól a frenetikus "Bridge Burning" címû nyitóslágerig a gyönyörû "These Days" címû dalon át a "Wasting Light" egy valóságos diadalmenet: a banda eddigi legjobb munkája, melyet a koncerteken is bizonyítani fognak!

A 2009-es „Greatest Hits” címû albumon megjelent "Wheels" és "Word Forward" címû slágerek is Butch Vig nevéhez fûzõdnek, ráadásul Dave Grohllal is együtt dolgoztak már a Nirvana klasszikusán, a "Nevermind"-on. A Nirvana másik alapítója, Krist Novoselic szintén feltûnik a közremûködõk között az "I Should Have Known" címû dalban, míg a híres gitáros - aki már családtagnak számít a Foo Fightersnél - Pat Smear is csatlakozik a Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel és Chris Shiflett által alkotott csapathoz.

Az album megjelenésével egyidõben a Spitfire Pictures egy dokumentumfilmet készít a Foo Fighters csapatáról, melyet az Oscar-díjas James Moll rendez majd. A produceri és finanszírozási feladatokba az RCA/Sony Music is társult, így még teljesebb képet tud adni Moll a Foo Fighters egész történetérõl, beleértve azt is, amikor Dave Grohl a Nirvana dobosaként készített demófelvételeket, majd azt az idõszakot is, amikor már többszörös platinalemezével, Grammy-díjasként a világ egyik legjobb bandájában zenélt. A dokumentumfilmben az album kulisszák mögötti felvételei is helyet kapnak, és minden rajongó láthatja a folyamatot, ahogyan a Foo Fighters visszatér gyökereihez Dave Grohl garázsába, és analóg módon rögzíti az albumot.