2024.03.29. - Auguszta

Varga Viktor: Lehet zöld az ég...

Varga Viktor: Lehet zöld az ég...
"Lehet zöld az ég és lehet kék a fû..." - és innen szinte minden zeneszeretõ tudná folytatni a dalszöveget, hiszen Varga Viktor bemutatkozó kislemeze az év legnagyobb magyar slágerévé avanzsálódott.

Aki esetleg csak a dalt ismeri és az elõadót nem, annak álljon itt egy kis összefoglaló, honnan is érkezett ez a rendkívül tehetséges ifjú énekes. A tehetségkutató versenyek valódi gyõztesei csak bizonyos idõ elteltével derülnek ki igazán.
Varga Viktor ugyan nem nyerte meg a "Csillag Születik" vetélkedõt, de énektechnikájával, elõadásmódjával, külsõ megjelenésével komoly feltûnést keltett a mezõnyben. Az említett jelzõk nem kerülték el a Magneoton lemezkiadó figyelmét sem, sõt több zenei producer is kivetette a hálóját Varga Viktorra, de a legjobb zenei ötlettel Szabó Zé rukkolt elõ, aki a Los Angelesben élõ zeneszerzõ-pruducerrel, Kelemen Hubával közösen készítette el az elsõ kislemezt "Lehet zöld az ég..." címmel!

A dalban olyan világhírû mûvészek szerepelnek, mint Bijon Watson (trombita - Natalie Cole, Michael Bublé, Alicia Keys, Prince, Mariah Carey), Lyman Medeiros (bõgõ - Michael Bublé) és Blake Paulson (dob - Miley Cyrus, Jonas Brothers). Természetesen igazságtalanok lennénk, ha nem említenénk meg ifj. Malek Miklós nevét is, aki zongorajátékával és a felvétel keverésével csodálatos munkát végzett.

Varga Viktor valóban nagyszerû rajtot vett, hiszen mint a mesében, nagyon gyorsan történt minden. A single pillanatok alatt meghódította a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási lista elsõ helyét, ami fantasztikus siker, hiszen nagyon régen szerepelt magyar felvétel a dobogón.

Viktor magasra tette a lécet, de a november 12-én megjelent debütáló albuma valószínûleg minden kétkedõt meg fog gyõzni arról, hogy Viktor sokkal több, mint egy "egyslágeres" elõadó. A 11 vadonatúj felvételt tartalmazó korongon hamisítatlan pop slágerek hallhatóak, igényes hangszerelésben, kitörölhetetlen dallamokkal, Viktor egyedülálló elõadásában. A szerzõk között Szabó Zé, Kelemen Huba és Heincz Gábor (Biga) mellett ifj. Malek Miklóst is megtaláljuk, a közremûködõk impozáns névsora pedig olyan sztárokat rejt, mint a Szinglik éjszakájával berobbant Adri és az RTL Klub mûsorvezetõje, Ördög Nóri.

A humoros, néhol meghökkentõ CD-füzet is a rendkívül sokoldalú énekes munkája. Viktor nem csupán ötleteket adott a grafikusnak, hanem saját kezûleg rajzolta meg a vicces, rendkívüli kreativitásról tanúskodó rajzokat.

A "Lehet zöld az ég..." egy laza, feelinges, izgalmas zenei megoldásokat tartalmazó slágergyûjtemény, mely valószínûleg további sikereket fog hozni az ifjú tehetségnek.